Kimsesiz hastaların evi yoğun bakım oldu
VİDEOLU HABERLER 19.10.2017 12:50:06 2381 2

Kimsesiz hastaların evi yoğun bakım oldu

Adana´da kimsenin sahip çıkmadığı Kerziban Kahraman 5, Alman vatandaşı Bernhardine Krall ise 3,5 yıldır yoğun bakımda yaşamlarını sürdürüyor

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı´nda görevli asistan Dr. Mevlana Akbaba:
 ?Acil gelen hastalara 2 hasta yüzünden müdahale edemiyoruz?
Hasta kabul şefi Cafer Gül:
 ?Biz gerekli yazışmaları gerekli yerlere yaptık, alacağız dediler ama almadılar?

Adana´da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi´nde yoğun bakımda tedavi altına alınan Kerziban Kahraman 5, Alman vatandaşı Bernhardine Krall ise 3,5 yıldır kimse sahip çıkmadığı için taburcu edilemiyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı´nda görevli asistan Dr. Mevlana Akbaba, ?2 hastanın da yoğun bakımda yatmasını gerektirecek bir durum yok. Yoğun bakım bekleyen diğer hastalarında yerini işgal etmiş oluyorlar. Uygun bir yere gitmeliler ki biz gerekli olan hastalara müdahale edebilelim? dedi.
  1970 yılında Türkiye´den Almanya´ya çalışmak için giden evli ve 7 çocuk babası İsmail Tanrıkulu´na aşık olan Bernhardine Krall (80), 1983 yılında onunla birlikte Türkiye´ye geldi. Krall ise bu sırada 1 kız çocuğunu Almanya´da bıraktı. Tanrıkulu´nun 2002 yılında akciğer kanserinden vefat etmesine rağmen ülkesine dönmeyen Krall, Türk sevgilisinin çocuğu Hayriye Özbek´in yanında yaşamını sürdürdü.
  Krall, yaklaşık 3,5 yıl önce beyin kanaması geçirip Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi´nde Beyin Cerrahi Servisi Yoğun Bakım Ünitesi´nde tedavi altına alındı. Almanya´da herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve herhangi bir yakınına ulaşılamayan kadının, tedavi masraflarını hastane üstlendi. Ancak, tedavisi tamamlanıp taburcu edilmesi gereken Alman kadın, bugüne kadar bakımını üstlenen sevgilisinin kızı Hayriye Özbek kabul etmeyince ortada kaldı.
  Bunun üzerine Balcalı Hastanesi yetkilileri, Almanya´nın Ankara Büyükelçiliği, Adana Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile irtibata geçip yardım istedi. Bu yazışmalara rağmen konuşamayan ve yatağa mahkum olan Bernhardine Krall, 3,5 yıldır hastanede kalıyor.

  Kerziban Kahraman´a 5 yıldır sahip çıkan yok
  Engelli çocukları olan ve sağlık güvencesi olarak yeşilkartı bulunan Kerziban Kahraman (53) ise 5 yıl önce beyin kanaması geçirip hastanenin Beyin Cerrahi Servisi Yoğun Bakım Ünitesi´nde tedavi altına alındı. Şant takılan ve 1 yılın ardından taburcu edilmesi gereken kadın bugüne kadar bütün yazışmalara rağmen kimse tarafından alınmadı ve hastanede 5 yıldır kalıyor. Konuşamayan ve yatağa mahkum kalan kadının bütün ihtiyaçları hemşireler tarafından karşılanıyor.
  Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı´nda görevli asistan Dr. Mevlana Akbaba, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 hasta yüzünden acil gelen hastaları başka hastanelere yönlendirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

  ?Yoğun bakımda acil hastalara yer bulamıyoruz?
  Akbaba, ?Biz Bernhardine´ın müdahalesini yaptık. Şuanda bakım hastası. 2014´den 2017´ye kadar yatıyor ve yatmaya devam ediyor. Ama sadece bakım hastası. Beyin cerrahi yoğun bakımda yatmasını gerektirecek bir durum yok. Yoğun bakım bekleyen diğer hastalarında yerini işgal etmiş oluyor. Bu konuda biz gerekli yerlere başvurmaya çalıştık ama almıyorlar. Adana kalabalık bir hasta grubuna sahip. Bernhardine gibi hastalar nedeniyle biz yer bulamıyoruz? diye konuştu.
  Gerekli hastalara müdahale edilebilmesi için 2 hastanın başka yere gitmesi gerektiğini kaydeden Dr. Akbaba, ?Kerziban 2012´den beri yatıyor. 2012´den sonra 1 yıllık yoğun bakım sürecinden geçti ama şuanda sadece bakım hastası. Bakım hastasına bakılacak uygun bir yere gitmesi lazım hastanın ki biz gerekli olan hastalara müdahale edebilelim? şeklinde konuştu.

  ?Acil hastaları alamıyoruz?
  ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hasta Kabul Şefi Cafer Gül de gerekli yazışmaların yapıldığını ve hastalara engelli raporu çıkartıldığını belirterek, ?Bakım hastası olduğu için kimse kabul etmedi. Yer kaplıyor bu hastalar. Acil hastaları alamıyoruz. Kerziban var oda 2012´den beri yatıyor. Alman hastanın sağlık güvencesi yok. Hastane bugüne kadar yaptığı masrafların hiçbirini alamadı. Biz gerekli yazışmaları gerekli yerlere yaptık, alacağız dediler ama almadılar. Son 1 yıldır yazışma yapmıyoruz. Özürlü raporu istediler onları da çıkarttık oradan artık cevap bekliyoruz? ifadelerini kullandı.
  Öte yandan, hastane yetkilileri tarafından hastaların servise çıkartıldığında da gelen servis hastalarının yeri işgal edileceği için mecburen yoğun bakımda tuttukları belirtildi.
  (Fİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Rex Kelvin
27.10.2017 06:47:13
Merhaba, Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın. Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır. Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız. Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

robson caroline
17.01.2018 02:59:05
Merhaba, günümüzde böbrek bağışçısı olmaya hazır olduğunuzu biliyorsanız (tüm seyahat masraflarıyla birlikte 450.000 dolar ödeyerek), acilen böbrek bağışçısıyla sadece 9 kişiye ihtiyaç duyduğum için böbreğimi acilen hastanemize satarsınız. sadece sağlıklı% 100 kişilere uygundur. Doktorunuza talebinizi yazın: carolbobrekhastanesi@gmail.com derhal sizinle iletişime geçileceksiniz Not: ameliyat için seyahat etmeye hazır olmalısınız ve yalnızca sağlıklı kişiler Dr Robson. carolbobrekhastanesi@gmail.com

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu