GAZİLER VERGİSİZ ARAÇTA FİYAT SINIRLAMASINA TEPKİLİ
SİYASET 1.10.2017 14:22:35 300 0

GAZİLER VERGİSİZ ARAÇTA FİYAT SINIRLAMASINA TEPKİLİ

- Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne (TBMM) sunulan Bazı Vergi ve Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun´la vergisiz araç satımının 70 bin lira ile sınırlandırılmasına gaziler tepki gösterdi.

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu ve ÖTV yasası olarak bilinen bu kanun ile engellilere araç satışı uygulamasındaki suistimallerin önüne geçmek için bu uygulamanın vergisiz fiyatı 70 bin liranın altındaki araçlarla sınırlandırıldığı dün itibariyle resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gaziler bu yasa ile hayatlarının daha da zorlaşacağını belirterek yasaya tepki gösterdi.

/resimler/2017-10/1/1426062999109.jpg

Hakkari Dağ Komando Taburu´nda uzman çavuş olarak görev yaparken 26 Temmuz 1995´te ihbar üzerine Hakkari´nin Karadağlar mevkisine gittikleri sırada PKK ile girilen çatışmada başına isabet eden mermiyle ağır yaralanıp gazi olan Sebahattin Aslan (48), önce Diyarbakır Asker Hastanesi´ne, buradan da Ankara GATA´da tedavi olup 4 ay sonra ayağa kalkabildiğini ancak sağ tarafı felç olduğu için tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu belirterek, "29 Eylül´de yasallaşan ve ´torba yasa´ olarak bilinen yeni düzenlemeler hayatımızda bir sürü değişiklikler yapacak. Biz malul gazilerin ve şehit ailelerinin ÖTV muafiyetsiz faydalandığı araba alma fiyatının 70 bin lira ile sınırlandırılması büyük sıkıntılara sebebiyet vermektedir. Bu yasayı tasarlayanlar, gazilerin ve engellilerin yaşadıkları zorluklardan, onların ağır yüklerinden haberlerinin dahi olmadığı gayet aşikardır. Biz malul gazilere ve engelli insanlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak elbette ki sosyal devletin en büyük görevlerinden biridir" dedi.

Aslan, vatan ve millet uğruna dün Çanakkale´de bugün ise hem PKK terör örgütüne hem de ülkemizin bekasına göz diken FETÖ´ye karşı kollarını bacaklarını bu topraklar için feda etmiş insanlar olduklarına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Hayatımıza bundan sonra ortez/protez ve tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşam mücadelesi vermeye gayret gösteren bu devletin ve milletin evlatlarıyız. Biz gaziler arabamıza ortez/protez, tekerlekli sandalye, sağlık gereçleri ve diğer temel ihtiyaçlarımız ile birlikte araçlara sığmak için bagajı ve içi geniş araçlara binmek zorundayız. Biz gazilerin, yaşam seviyesini daha da yükseltmek bu devleti yöneten sizlerin yükümlülüğü altındadır. Biz gazilerin hayata adapte ve sağlık çözümünde daha da büyük sıkıntılara sebebiyet vermeme açısından, gazilere ve şehit ailelerine ÖTV muafiyeti kanunda yeni bir yapılanmaya gidilerek ayrı tutulmalıdır. Bu ülkeye büyük bedeller vermiş biz gaziler ve şehit aileleri olarak gereğinin yapılacağını ve bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum."


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli