ADANA BAROSU :
GÜNDEM 30.09.2017 12:49:36 647 0

ADANA BAROSU : "TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN YASAL DÜZENLEME YAPILMALIDIR"

Mersin´in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 günü hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine karışan ve aldığı ceza kısmen Yargıtay´ca bozulunca yeniden yargılanmaya başlanan Fatih Gökçe, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Mahkeme Fati

BAROLAR İZLEDİ.

Duruşmaya; Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Sinop Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir, Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Adana Barosu TBB Delegesi Av. Badegül Bozkurt Uludağ, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu Temsilcisi Av. Çiğdem Erman, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Necmiye Ece Uncu ve İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Seda Banu Akyüz, Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu Koordinatörü, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nurcan Arslan ve Av. Melis Çetin, Adana Barosu mensubu avukatlar; Av. Ünsal Bener, Tarsus Temsilcisi Av. Bilgin Yeşilboğaz, Stajyer Avukatlar ; Zeynep Kübra Oğultekin, Funda Adamhasan, Selay Dağsuyu ve Şeyda Topal da katıldılar.

CHP Mersin Milletvekili Altuğ Atıcı, Özgecan Aslan´ın ailesini temsilen amcası Yaşasın Aslan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve bazı kadın örgütleri de izledi.

29 Eylül 2017 Cuma günü saat 14.00´da başlayan duruşma sanığın ve ilgili kişilerin savunmaları yapıldı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Fatih Gökçe, Osmaniye´deki cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılıp ifade verdi. Mahkeme heyeti, Yargıtayın bozduğu "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasına direnilerek sanığın, bu suçtan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Heyet, maktulün baygın veya ölü olması sebebiyle artırımda bulunularak sanığa 22 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Heyet, Yargıtayın, olayın minibüste geçmesi nedeniyle cezanın artırılmasına ilişkin bozma kararına da uyulmasına karar verdi.

BARO TBMM´Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Daha önceden adam öldürme suçundan verilen cezası kesinleşen davayı takip eden Adana Barosu Genel Sekreteri Av.Semih Gökayaz yaptığı açıklamada, "Mahkeme Yargıtay´ın bozma ilamına kısmen uymuş kısmen de direnmiştir. Biz beklerdik ki toplu taşıma araçları da TCK 102/3-e kapsamında değerlendirilsin ve Yargıtay´ın bozma kararına tümden direnilsin.   Bu haliyle toplu taşıma araçlarında gerçekleşen cinsel saldırı nitelikli hal sayılmamış ve bu yönde yasal düzenleme yapılması zarureti doğmuştur. Bu konuda yasal düzenleme yapmak üzere TBMM´yi göreve çağırıyorum" dedi.

Av. Gökayaz "Yerel Mahkeme verdiği direnme kararı ile sanık Fatih için daha önce hükmettiği cezaya yakın bir ceza vererek vicdanları biraz olsun rahatlatmıştır fakat toplu taşıma araçlarında gerçekleşen cinsel saldırının nitelikli hal olup olmadığı yönünden dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu´nun önüne gelerek bu konuda bir içtihat oluşma fırsatı ıskalanmıştır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Mersin´in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015´te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülmüştü.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015´teki duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken´in "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Baba Necmettin Altındöken´i "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum eden mahkeme heyeti, sanık Fatih Gökçe´nin ise "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.

Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan, üniversite öğrencisi katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken (26) ile babası Necmettin Altındöken (51), tutuklulardan Gültekin Alan´ın 12 Nisan 2016´da silahlı saldırısına uğramıştı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü Suphi Altındöken saldırıda hayatını kaybederken, babası ise ağır yaralanmıştı.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli