Adana´nın
SPOR 7.09.2017 11:31:05 575 0

Adana´nın "Milli" gençleri

Adanalı Mustafa ve Saime Benli çiftinin 3 çocuğu kick boks, muay thai ve wushu dallarında milli sporcu, biri de milli antrenör

Adanalı Mustafa ve Saime Benli çiftinin dört çocuğu kick boks, muay thai ve wushu dallarında milli sporcu ve milli antrenör olurken, Türkiye ve dünya şampiyonalarında dereceler elde ettiler. Anne Saime Benli, çocuklarının milli takıma gitmesinden mutluluk duyduğunu belirtirken, baba Mustafa Benli, ?Zamanında bir macera olarak başladılar, şu anda herkes ekmek yiyor? dedi.
Mustafa ve Saime Benli çifti 30 yıl önce evlendi. Çiftin Ahmet Alparslan (28), Lehize Hilal (25), Elif Aybike (20) ve Ali Göktürk (18) isimli 4 çocukları dünyaya geldi. Ahmet Alparslan ile Lezihe Hilal 13 yıl önce kick boks sporuna başladı ve Türkiye çapında dereceler aldı. Daha sonra milli takım antrenörü olan Alparslan, askere gidip geldikten sonra babasının yardımıyla Seyhan ilçesi Yeşilevler Mahallesi´ndeki evlerinin altına spor salonu açtı. Bu sırada Lezihe Hilal, Avrupa şampiyonu olduktan sonra sporu bırakırken, Alparslan, diğer 2 kardeşini yetiştirip, kick boks, wushu ve muay thai sporlarında Türkiye ve dünya şampiyonu olmalarını sağladı.
Son olarak da Macaristan´ın başkenti Budapeşte´de düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonası´nda Ali Göktürk, dünya üçüncüsü oldu. Elif Aybike ise 2014 yılında dünya şampiyonu olurken, geçen 15-21 Mayıs tarihleri arasında Gürcistan´ın Başkenti Tiflis´te düzenlenen şampiyonada Avrupa şampiyonu oldu.

?Giden bütün çocuklara duamı eksik etmiyorum?
Anne Saime Benli İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının şampiyon olmasından dolayı gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, ?Çocuklarımın milli takıma gitmesi hoşuma gidiyor. İlk başta Alparslan gitti spora ondan sonra diğerleri gitti. Alparslan askere gidip geldikten sonra evin altına spor salonu açtık orada çalışmalara başladılar. Elif Aybike, dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu oldu. Büyük kızım Avrupa şampiyonu olmuştu. Göktürk dünya üçüncüsü, Alparslan ise milli takım antrenörü. Giden bütün çocuklara duamı eksik etmiyorum? diye konuştu.
Baba Mustafa Benli de çocuklarının bu spora yıllar önce macera olarak başladığını belirterek, ?Alparslan´ın spora başladıktan sonra hayaliydi zaten spor salonu açmak. Askerden geldi, spor salonunu açtık. Kendi çocuklarımız ve mahallenin çocukları geliyor. Onlar yetişsin, pisliklerden uzak kalsınlar diye açmak istedik spor salonunu. Kenar mahallemizden çıktı şampiyonlar hep. Bir maceraydı, şu anda herkes ekmek yiyor? dedi.

?İmrenerek başladık?
Ağabey ve ablasına imrenerek spora başladığını daha sonra dünya şampiyonu olduğunu belirten Elif Aybike Benli´de, şunları kaydetti:
?Abimle ablam ilk başladı bu spora. Onlar şampiyon oldukça bizler de imreniyorduk. Türkiye şampiyonlukları peş peşe geldi. Benli ailesinin çocukları şampiyonluklar elde edince, abimin hayaliydi zaten antrenör olmak. Evin altına spor kulübü açtı. Orada bizlerde dahil olmak üzere, bütün mahallemizin çocukları girip spor yapmaya başladılar. Rabbim yürü ya kulum dedi. Başardıkça başardık. Tek amacım dünya şampiyonu olduktan sonra o zirveyi korumaktı. Rabbim de bunun üstesinden gelmemi başardı. Üst üste 3 kez dünya şampiyonu oldum. Kasımda yapılacak olan dünya şampiyonasında ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum.?

?Hedefim kardeşlerimi yakalamak?
Dünya üçüncüsü olan Ali Göktürk Benli ise hedefinin ağabey ve ablalarının başarısına ulaşmak olduğunu söyledi. Göktürk Benli, ?Onları izlerdim antrenmanlarda. Spor salonunu açınca da orada antrenmanlara başlayıp, çalıştım. Direk bir başarıya ulaşmak değil de biz kaybede kaybede geldik bu noktaya. Ben direk dünya üçüncüsü olmadım. Hep bir mesafeye kadar gittim ama ipin ucunda takıldım. Şu an hedefim kardeşlerimi yakalamak? açıklamasında bulundu.

?Bana milli takım kısmet olmadı?
Milli takım ve kardeşlerinin antrenörü olan Alparslan Benli de hayali olan mesleği şu anda yaptığını ifade ederek, ?Ben antrenör olacağım baba hemen kulüp açalım dedim. Türkiye şampiyonluklarım, derecelerim vardı ama hiçbir şekilde bana milli takım kısmet olmadı. Kendimi bu şekilde hırslandırdım, gaza getirdim. Spor kulübünü açtıktan sonra ilk şampiyonum Aybüke´ydi. Sonra diğer sporcular olmaya başladı? şeklinde konuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli