Yeni KHK´da MİT ve Milletvekili kararı
SİYASET 25.08.2017 08:22:27 293 0

Yeni KHK´da MİT ve Milletvekili kararı

Milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilecek.-MİT Müsteşarı Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İhraç ve iadelerin bulunduğu KHK´larda dikkat çeken bir başka detay ise MİT Müsteşarı ve Milletvekilleri hakkında bulunan maddelerdi.
Yayınlanan yeni KHK´lara göre;

Milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilecek. MİT Müsteşarı Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak

MİT Müsteşarının sorumluluğu Başbakandan alınıp, Cumhurbaşkanına verildi. MİT Müsteşarı hakkında soruşturma yapılması Cumhurbaşkanının iznine bağlandı. Devletin çıkarlarının veya görevin gizliliğinin zorunlu kıldığı hallerde MİT mensuplarının, MİT´te görev yapmış olanların tanıklığı MİT Müsteşarına, MİT Müsteşarının tanıklığı ise Cumhurbaşkanının iznine bağlandı.

 

OHAL kapsamında hazırlanan 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete´de yayımlandı. Buna göre, 662 kişi kamudaki görevlerinden ihraç edilirken, 60 kişinin de kamuya geri dönüşünün yolu açıldı.

 

Milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilecek.-MİT Müsteşarı Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak. Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlandı. İhraç ve iadelerin bulunduğu KHK´larda dikkat çeken bir başka detay ise MİT Müsteşarı ve Milletvekilleri hakkında bulunan maddelerdi.

 

Yayınlanan yeni KHK´lara göre; Milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilecek. MİT Müsteşarı Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak. MİT Müsteşarının sorumluluğu Başbakandan alınıp, Cumhurbaşkanına verildi. MİT Müsteşarı hakkında soruşturma yapılması Cumhurbaşkanının iznine bağlandı. Devletin çıkarlarının veya görevin gizliliğinin zorunlu kıldığı hallerde MİT mensuplarının, MİT´te görev yapmış olanların tanıklığı MİT Müsteşarına, MİT Müsteşarının tanıklığı ise Cumhurbaşkanının iznine bağlandı.

 

693 sayılı KHK ile Adalet Bakanlığı´ndan 142, İçişleri Bakanlığı´dan; aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da yer aldığı 195, Kara Kuvvetleri Komutanlığı´ndan 106, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´ndan 40, Hava Kuvvetleri Komutanlığı´ndan 59 kişinin ve yüksek öğretim kurumlarında görevli 120 akademisyenin kamuyla ilişiği kesildi.

 

Ayrıca, daha önceki KHK´larla kamudan ihraç edilen 60 kamu görevlisi görevlerine iade edildi. KHK ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı´ndan emekli olan 10 generalin rütbeleri ve emeklilik hakları geri alındı.

 

3 dernek, 2 gazete ve bir haber ajansı kapatıldı. Daha önce kapatılan bir radyo, bir sağlık kuruluşu ve bir vakıf geri açıldı. Kanun hükmünde kararnamelerle gelen diğer değişiklikler şöyle:

 

MİT CUMHURBAŞKANI´NA BAĞLANDI

 

Milli İstihbarat Teşkilatı Cumhurbaşkanı´na bağlanırken daha önce MİT Müsteşarı´nın başkanlığını yürüttüğü Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu´na, Cumhurbaşkanı başkanlık edecek.

 

Milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilecek.

 

BEKÇİ VE POLİS MEMURLARINA 32 BİN 12 KİŞİLİK KADRO

 

Emniyet Genel Müdürlüğü´nün merkez ve taşra teşkilatlarına, aralarında çarşı ve mahalle bekçileri, polis memurlarının da bulunduğu toplam 32 bin 12 kadro ihdas edildi.

 

4 bin yeni hakim ve savcı alınmasının önü açıldı.

 

Albaylar ve rütbe bekleme süresi üç yıldan az olan general ve amiraller, rütbe bekleme süresi bakılmaksızın ve sicil şartı aranmaksızın Yüksek Askeri Şura Başkanının kararıyla Yüksek Askeri Şura değerlendirmesine alınabilecek. Bunlardan terfi ettirilenler ile kadrosuzluktan emekli edilenler rütbe bekleme sürelerini tamamlamış sayılacak.

 

´KENEVİR EKEN KİŞİYE 10 BİN GÜNE KADAR ADLİ PARA CEZASI´

 

Esrar elde etmek amacıyla kenevir ekimi yapan kişiye, 500 günden 10 bin güne kadar adli para cezası verilebilecek. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçunun işlenmesinde kullanılan araçlara el konulabilecek.

 

İKİ BELDE İLÇE YAPILDI

 

Aksaray´ın Sultanhanı ile Artvin´in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldeleri ilçe yapıldı. Hakimler ve Savcılar Kurulu´nda 100 müfettiş kadrosu oluşturuldu. (VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı