BÜYÜKŞEHİRDEN YEŞİL KATLİAMI ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ
GÜNDEM 13.08.2017 11:56:33 1307 0

BÜYÜKŞEHİRDEN YEŞİL KATLİAMI ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Aslan, Adana Baro yönetiminin?Yeşil katliamı? eleştirilerinin gerçeklerden uzak ve hakkaniyet ölçülerine sığmadığını söyledi.

-          Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı İşbaraalp Aslan, Adana´nın 40-50 yıllık ulaşımını rahatlatacak projeler arasında yer alan Devlet Bahçeli Köprüsü´nün inşaat sahasında bulunan bazı ağaçların kesilmesinin Adana Baro Başkanı Veli Küçük tarafından ?Yeşil katliamı? şeklinde yansıtılmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

-          Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında 6 ülkeden (Almanya, İtalya, Macaristan, Makedonya, Bulgaristan, İngiltere) 36 öğrenci Türkiye´ye geldi. Türkiye´de birçok şehri gezerek mülteciler konusunda araştırma ve gözlem yapan öğrenciler, Adana´ya gelerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etti.

(HABER ? FEHMİ İNCEOĞLU) Devlet Bahçeli Köprüsü´nün Adana´nın itibar projesi olduğunu vurgulayan İşbaaralp Aslan, ?Sayın Baro Başkanımızın duyarlılığı için teşekkür ederiz. Keşke, bu açıklamaları yapmadan önce bizimle iletişime geçseydi. Kendisini projemizle ilgili doğru bilgilendirir, inşaata başlamadan önce proje sahasında bulunan ağaçlarla ilgili Adana Orman Bölge Müdürlüğü´nden aldığımız izinleri gösterirdik. Baro Başkanımızın 2-3 ay vakti varsa, belediyemizin koruduğu, diktiği ağaçlarıbirlikte tek tek sayabiliriz? dedi.
İşbaraalp Aslan, bin 625 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü´nden günde 55-60 bin taşıtın geçiş yapacağını, bu eşsiz eserin Adana´ya sağlayacağı yararların sivil toplum örgütleri tarafından da doğru bilgilerle değerlendirilip, yorumlanması gerektiğinin önemini vurguladı.
Aslan, dev eserin Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı büyük oranda rahatlatacağını, Yüreğir´de yeni yapılan entegre sağlık kampüsü, adliye binaları, üniversite kampüsleri ve stadyumun trafik yükünü taşıyacağını anımsattı.
Adana Büyükşehir Belediyesi´nin daha yeşil bir Adana için tüm imkanlarını seferber ettiğinin altını çizen Aslan, şu değerlendirmeyi yaptı:
?Büyükşehir Belediyemiz, son 3 yılda sorumluluğundaki 13 milyon 286 bin metrekare alanda 180 bin fidanı toprakla buluşturmuştur. Adana´ya 300 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırmıştır. Büyükşehir Belediyesi´nin 86 dekar büyüklüğe erişen fidanlıklarında her yıl yaklaşık 8 milyon adet ağaç fidesi, çalı türü bitkiler, mevsimlik bitki ve çiçekleri özenle yetiştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın yanında tüm ilçelerde bulunan yeşil alanlardaki ağaçların budama ve bakımlarını da düzenli olarak yapıyoruz. Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatı tamamlandığında da bu dev eserin çevresini en güzel şekilde peyzaj sanatlarıyla donatacağımızın Adana halkı tarafından bilinmesini isteriz. Baro Başkanımız arzu ederse, hem Devlet Bahçeli Köprüsü projesi, hem de yeşili koruma ve geliştirme adına yaptığımız çalışmaları kendisine anlatmaya, göstermeye hazırız.?

/resimler/2017-8/13/1158089581390.jpg

SÖZLÜ: "AVRUPA SINIFTA KALDI"

Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında Türkiye´ye gelen öğrenciler, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etti

Ziyaret esnasında konuşan Başkan Sözlü, Türkiye´nin mülteciler konusundaki hassasiyeti vurgularken Avrupa´nın  mülteciler konusunda sınıfta kaldığını ifade etti

6 FARKLI ÜLKEDEN 36 ÖĞRENCİ ADANA´DA

Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında 6 ülkeden (Almanya, İtalya, Macaristan, Makedonya, Bulgaristan, İngiltere) 36 öğrenci Türkiye´ye geldi. Türkiye´de birçok şehri gezerek mülteciler konusunda araştırma ve gözlem yapan öğrenciler, Adana´ya gelerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etti. Avrupa´dan gelen gençleri Adana´da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Sözlü, Türkiye´nin Suriye ve Irak gibi Ortadoğu ülkelerine yakınlığından dolayı ciddi problemler yaşadığını söyledi.

"AVRUPA, MÜLTECİLERİ İSTEMİYOR"

Türkiye´de yaklaşık dört milyon Suriyeli mültecinin bulunduğunu, bu mültecilerin %10´unun Adana´da bulunduğunu aktaran Başkan Sözlü, "Adana´da yaşayan mülteci sayısı tüm Avrupa´da yaşayan mülteci sayısından daha fazla. Avrupa ülkeleri, mültecileri ülkelerinde istemiyorlar. Farklı kültürlerden olanları görünce kendi vatandaşlarının rahatsız olacağını düşünüyorlar. Son dönemde Avrupa, Ortadoğu´da yaşanan hadiseler ve mültecilere yaklaşımı noktasında sınıfta kaldı malesef" dedi.

"TÜRKİYE, 6 YILDA 15 MİLYON EURO HARCADI"

Türkiye´nin altı yılı aşkın bir süredir mültecileri kendi imkanlarıyla misafir ettiğini, sokakta yaşayan birkaç mültecinin genel görüntüdeki misafirperverliği zedelemeyeceğini ifade eden Başkan Sözlü, "Türkiye mültecileri misafir ederken 15 milyon Euro harcadı. Ülkemiz mültecilere çok yüksek insani değerlerle yaklaşıyor, milletimiz onlara evlerini açar gibi ülkelerini açtı. Bunları Avrupa´ya, kendi ülkelerinize döndüğünüzde mülteciler konusunda daha objektif olarak anlatın" diyerek ziyaretleri için gençlere teşekkür etti.

/resimler/2017-8/13/1158315675581.jpg

MHP ÇUKUROVA´DAN BAŞKAN SÖZLÜ´YE ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etti

Ziyaret esnasında konuşan Başkan Sözlü, 2014 Mahalli İdareler Seçimleri´nde 8 ilçe ve Büyükşehir Belediyelerinde kazanılan başarının 2019´da artacağını, Çukurova´ya da üç hilal sancağının dikileceğini vurguladı

Milliyetçi Hareket Partisi Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´yü ziyaret etti. Ziyaret esnasında ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi´nin üzerinde yazılan senaryoların figüranı haline gelecek bir siyasi parti olmadığını ifade ederken "MHP geçmişiyle olduğu gibi bugünüyle de Türk Milleti´nin ve Cumhuriyetimizin varlık teminatıdır. Partimiz üzerinde çeşitli senaryolar yazanların oyunları bozuldu, oyuncuların akıbeti tarihin tozlu sayfaları oldu" dedi.

Adana´ya hizmet noktasında tarafsızlığını her daim koruduğunu, Milliyetçi Belediyecilik anlayışıyla her vatandaşı aziz bilerek adil hizmet ettiğini ifade eden Başkan Sözlü, 2014 Mahalli İdareler Seçimleri itibariyle 8 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi´nde dalgalanan üç hilal sancağının bir sonraki yerel seçimlerde merkez Çukurova ilçesinde de dalgalanacağına yürekten inandığını söyledi. MHP Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çelik ise Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin kentin her noktasında hissedildiğini, hizmetlerdeki başarının MHP´nin başarısını da artıracağını söylerken "Çukurova´da üç hilali şerefle dalgalandıracağız" dedi.

Ziyaret sonunda MHP Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´ye MHP Lideri Devlet Bahçeli´nin fotoğrafının bulunduğu bir tablo takdim etti.

SÖZLÜ, ELEKTRİKLİ FAYTONLA ADANA TURU ATTI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, elektrikli faytona bindi Adana turu attı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü´nde kıydığı bir nikahın ardından müdürlük binası önündeki yeni evlenen çiftlerin nostaljik fotoğraflar çekilmesi için koyulan elektrikli faytona bindi ve Adana Tarihi Kız Lisesi´ndeki diğer programına elektrikli faytonla gitti.

HAYVANSEVERLER TAKTİR ETTİ

MHP Adana Eski İl Başkanı Yusuf Baş´ı da yanına alarak faytonla Adana turuna çıkan Başkan Sözlü, trafikte halkın yoğun sevgi ve ilgisiyle karşılaşırken, sosyal medya üzerinden Başkan Sözlü´nün fayton üzerinde paylaşılan fotoğrafları, faytonun elektrikli olması ve insan yükünün bir hayvan tarafından çekilmemesi hayvansever vatandaşlar tarafından taktir edildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı