BAŞBAKAN YILDIRIM, ?15 TEMMUZ GECESİ İHANETİN EN ŞİDDETLİSİNİ YAŞADIK?
SİYASET 16.07.2017 08:18:12 261 0

BAŞBAKAN YILDIRIM, ?15 TEMMUZ GECESİ İHANETİN EN ŞİDDETLİSİNİ YAŞADIK?

Yıldırım, ?FETÖ´nün ağzıyla konuşanlar, 15 Temmuz ruhunu hissedemeyenler, Yenikapı ruhuna layık olamayanlar, onlar ancak kontrollü ruhlarla bir arada olabilir? dedi.

15 Temmuz 2017, Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle TBMM´de konuşan AKP Genel Başkan Vekili Ve Meclis Grubu Başkanı Binali Yıldırım, ?15 Temmuz gecesi ihanetin en şiddetlisini yaşadık? dedi.

Yıldırım, ?FETÖ´nün ağzıyla konuşanlar, 15 Temmuz ruhunu hissedemeyenler, Yenikapı ruhuna layık olamayanlar, onlar ancak kontrollü ruhlarla bir arada olabilir? dedi. 

AKP Genel Başkan Vekili Ve Meclis Grubu Başkanı Binali Yıldırım, AKP ve Bakanlar Kurulu sıralarından sık sık alkışlanan konuşmsında şunları söyledi:

?Bugün 15 Temmuz 2017, Demokrasi ve Millî Birlik Günü. Türkiye´nin en karanlık, en uzun gecesini aydınlık bir sabaha, düşman işgalini millet destanına dönüştüreli tam bir yıl oldu. Eğer bugün burada, yeniden bir araya gelebiliyorsak bunu 250 kahraman şehidimize 2.193 kahraman gazimize ve büyük Türk milletine borçluyuz, vatan size minnettardır.

15 Temmuz, bu milletin düşmanına kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz, iman dolu çılgın Türklerin, tankları ezdiği gündür.15 Temmuz, bir işgal hareketine karşı, milletin çıplak eliyle silahları erittiği gündür. 15 Temmuz, dünya devletlerine "Bir millet nasıl olur, bir vatan nasıl korunur" dersinin verildiği gündür. 15 Temmuz, millî iradenin tecelligâhı bombalanırken millî iradenin teslim alınamayacağının yedi düvele ilan edildiği gündür.

"Korkma!" diye başlayan İstiklal Marşı´mızın her satırı o gece yeniden yazıldı. Milletim korkmadı; zira, zafer korkmayanlarındı. O gece milletim kükreyip sel oldu; bendini çiğneyip aştı, dağları yırtıp enginlere sığmayıp meydanlara taştı. O gece, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla milyonlar milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmak üzere ikinci kurtuluş mücadelesini başlattı.

15 Temmuz gecesi ihanetin en şiddetlisini yaşadık, 15 Temmuz gecesi destanların da en güzelini yazdık. Peygamber Efendimiz, Hazreti Hamza´ya "Yürüyüşün ölümü korkutuyor." demişti. O gece bu millet Hazreti Hamza gibi yürüdü. Dostuna nam, düşmanına korku saldı.

Bu vatan "Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var." diyenlerindir. Bu vatan, toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Bu vatan, ardına bakmadan yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi coşan, huduttan hududa koşanlarındır.

İstiklalin muhakkak ki bir bedeli var, bu bedeli bir değil binlerce kez ödedik. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan; bu günler Türk demokrasi tarihinin utanç vesikalarıdır ama 15 Temmuz hepsinden daha farklıdır. İlk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz Türk milleti darbelere boyun eğmedi, gerçek anlamda "Yeter! Söz milletindir." dedi. Bir geceye on senelik bir mücadeleyi sığdırıp bu toprakların hür ve bağımsız kalacağını bütün dünyaya haykırdı.

Kurtuluş Savaşı´nda "Ya istiklal, ya ölüm" diyerek vatanını savunan bu Gazi Meclis değil miydi? 15 Temmuzda Türkiye Büyük Millet Meclisi bir kez daha "Ya istiklal, ya ölüm" andını içerek verdiği bağımsızlık mücadelesiyle ikinci kez gaziliği hak etti. Kuşkusuz gazi bir millete gazi bir Meclis yakışır. O gece, bu yüce çatı bombalar altında sarsılırken milletvekillerimiz parti kimliklerini bir kenara bıraktı, hep beraber demokrasiye, ülkemize sahip çıktı. Âdeta bir savaş ortamında ölümüne demokrasi nöbeti, millî irade nöbeti tuttu, bombaların altında Meclisi terk etmedi. Milletim de egemenliğini düşmanlara bırakmayıp o gece Meclisine ölümüne sahip çıktı. Milletvekillerimiz nasıl o gece millî iradeye davetsiz çıktıysa 15 Temmuzun her yıl dönümünde de aynı ruhla bu çatı altında buluşulmalıdır. O gece milletin kahraman evlatları ellerinde bayrak, dillerinde Allah Allah nidalarıyla, ezanlarla, selalarla ölüme koştu. O gece Ahmet, Mehmet yoktu; Ayşe, Fatma yoktu, 80 milyonun adı vatandı, bayraktı, istiklaldi.

1915´te Çanakkale´yi geçemeyen gafiller 2016´da İstanbul Boğazı´nı geçeceğini mi zannetti? 1920´de işgal edemediğiniz milletin Meclisini 2016´da yerle bir edeceğinizi mi zannettiniz? O hâlde, siz bu aziz milleti hiç tanımamışsınız. Şunu unutmayın ki siz kalleş oldukça biz daha çok kardeş olacağız. Siz kelepçeler vurdukça biz daha çok kenetleneceğiz. Siz hain oldukça biz daha çok kahramanlar çıkaracağız. Çanakkale´deki kahraman On Beşlilerin torunları 15 Temmuzda dedelerine ne kadar da layık oldular. Anadolu topraklarına nasıl da layık olduk. Allah hepimizden, milletimizden razı olsun.

Bu millet o gece "Türk olmayı onur, Müslümanlığı gurur sayarım. Bol yıldızlı değil, Ay Yıldızlı Bayrak altında saf tutarım." diyen Gazi Mustafa Kemal´in vasiyetine uygun, kendine yakışanı yapmıştır. Bu devlet şimdi de "Her şeyi affedin ama vatanınıza ihanet edenleri asla affetmeyin." diyen Hazreti Ali´nin vasiyetini yerine getiriyor. Bu caniler hak ettikleri en ağır cezayı hukuk içerisinde mutlaka alacaklar.

Türkiye Cumhuriyeti milletiyle, devletiyle, ordusuyla bir bütündür. Bu gerçeğe rağmen, bir ayrılık rüyasıyla yanıp tutuşanların hizmet ettiği karanlık çevreler bir kez daha bu milletin sağduyusuyla kaybolmuştur. Türk ordusu bugün 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlüdür. Türk ordusu aziz milletin ordusudur. Unutulmasın ki Türkiye her inançtan, her mezhepten, her kültürden oluşan bir devlettir. On beş yılda gelecek nesillere ekonomisiyle, özgürlük ve demokrasisiyle, dev hizmet ve eserleriyle büyüyen bir Türkiye´yi bırakmamıza hiçbir güç mâni olamayacaktır.

FETÖ´nün ağzıyla konuşanlar, 15 Temmuz ruhunu hissedemeyenler, Yenikapı ruhuna layık olamayanlar, onlar ancak kontrollü ruhlarla bir arada olabilir.

Bu milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Büyük Türk milleti önünde saygıyla bir kez daha eğiliyor, millî iradeye ölümüne sahip çıkan milletimi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Milleti için, bayrağı için, vatanı için, devleti için canını seve seve veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi de rahmet, minnet, şükranla anıyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Allah böyle bir karanlık geceyi bir daha ülkemize yaşatmasın.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli