?YARGI HİÇE SAYILIYOR, TARIM ARAZİLERİ BETONLAŞIYOR?
SİYASET 30.05.2017 15:23:50 1169 0

?YARGI HİÇE SAYILIYOR, TARIM ARAZİLERİ BETONLAŞIYOR?

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, birinci sınıf, mutlak tarım arazilerinin imara açılmasına karşı verdiği mücadeleyi TBMM´ye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, tarım alanlarının imara açılmasına karşı sürdürdüğü mücadeleden vazgeçmiyor. Tümer, Adana´da ?Güney Kuşak Bulvarı´ nedeniyle heba edilecek 22 bin 500 dekar birinci sınıf tarım alanı ile yine 8 bin 700 dekar mutlak, sulu tarım alanlarını kapsayan ?Çukurova Bölgesel Havalimanı´nın yer seçiminin yanlışlığını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili genel kurulda bir konuşma yapan, bununla yetinmeyip bir de soru önergesi veren Tümer, Çukurova Bölgesi´nin ülkemizin en önemli tarım alanlarına sahip bir coğrafyada yer aldığına işaret etti.

MAHKEMEYE RAĞMEN İNŞAAT!

Gıdaya erişimin zorlaştığı ve tarımın stratejik önem taşıdığı günümüzde ne yazık ki birinci sınıf, mutlak tarım arazilerinin Toprak Koruma Kurulu kararlarına rağmen betonlaşmaya teslim edildiğini vurgulayan Tümer, ?Tüm Türkiye´de olduğu gibi bu karamsar tabloya Adana başta olmak üzere Çukurova Bölgesi de dahil olmaktadır. Adana´da 22 bin 500 dekar birinci sınıf tarım alanını içine alan ?Güney Kuşak Bulvarı´nın yanı sıra Adana ve Mersin´in tam ortasında yapılacak ?Çukurova Bölgesel Havalimanı´ ile de 8 bin 700 dekar mutlak, sulu tarım alanları yeni yapılaşmalara kurban edilecektir. Havalimanı etrafında oluşturulacak yapılaşma nedeniyle inşaat alanından daha fazla tarım arazisi bitirilecek, alandaki kil nedeniyle yapılacak pist ve binalar mutlak hasar görecektir? dedi.
HABERİNİZ VAR MI?

Havaalanı yerinin mahkemelik olmasına rağmen inşaatın başlamasının hukuki açıdan da yasalara aykırı olduğuna dikkat çeken Tümer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle şu soruları sordu:

?- Adana´da, yapılması planlanan Güney Kuşak Bulvar ile 815 dekarı bahçe olmak üzere, toplam 22 bin 500 dekar tarım alanında yapılaşma baskısı oluşacağından haberdar mısınız?

-       Toprak Koruma Kurulu kararlarına ve uzmanların alternatif güzergah belirlemelerine rağmen tarım alanlarının heba edilmesinin önüne geçilecek midir?

-       Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi ile 8 bin 700 dekarlık birinci sınıf mutlak tarım arazisinin beton bloklara teslim edilmesine göz yumulacak mıdır?

-       Kentleri imar ederken ülke ekonomisi için elzem olan ve tüm dünyada stratejik önem taşıyan tarım alanlarının yok edilmesine karşı herhangi bir önleminiz var mıdır?

-       Ekolojik ve ekonomik kayıplara meydan vermemek, gelecek nesillerin gıdaya erişimini kolaylaştırmak adına Güney Kuşak Bulvarı ve Çukurova Bölgesel Havalimanı için belirlenen alternatif alanlar üzerinde yeni bir çalışma  yapılmasının önü açılacak mıdır?

-       Türkiye´deki büyükşehir ve ilçe belediyelerinin tarım alanlarını koruması yönünde harita uygulamalarının gözden geçirilmesine dönük bir çalışmanız mevcut mudur??


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli