?16 TEMMUZ´DA AKP DARBESİ BAŞLADI?
SİYASET 30.10.2016 13:27:57 328 0

?16 TEMMUZ´DA AKP DARBESİ BAŞLADI?

CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, Adana İl Örgütü´nün davetlisi olarak geldiği Adana´da Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi´nde ?15 Temmuz ve Sonrası Türkiye? konulu konferans verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, 15 Temmuzda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun darbe haberini aldığında aynı uçakta yanında bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı´ya ?Hayati bey korkma, Cumhuriyet Halk Partisi dün de darbelere karşıydı, bugün de darbelere karşı, yarın da darbelere karşı olacak. Bu darbe ister başarılı olsun, ister başarısız; darbeyi kim yapmış olursa olsun CHP var olduğu müddetçe darbeye karşıdır? dediğini açıkladı. 

KATILIMCILAR

CHP PM Üyesi Yıldırım Kaya, Adana İl Örgütü´nün davetlisi olarak geldiği Adana´da Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi´nde ?15 Temmuz ve Sonrası Türkiye? konulu konferans verdi. CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri, partililer ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirilen konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın söylenmesiyle başladı. 

?CHP HER ZAMAN HAKSIZLIĞA UĞRAYANLARIN YANINDA?

Konferansın açış konuşmasını yapan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP´nin darbelere de diktaya da karşı olduğunun altını çizdi. 15 Temmuz´da CHP´nin darbe girişimine karşı tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Barut, CHP´nin her zaman olduğu gibi 15 Temmuz sonrasında da mağdur olan yurttaşların yanında olduğunu söyledi. CHP´nin hukukun üstünlüğüne ve adalete olan bağlılığına vurgu yapan Barut, ?Gerek darbe girişimi sırasında, gerekse sonrasında haksızlığa uğrayan, hukuksuz bir şekilde açığa alınan, ihraç edilen yurttaşlarımızın hukukunu da evrensel değerler çerçevesinde korumak için çalışıyoruz? dedi. 

?15 TEMMUZ GECESİ HER SANİYE MADIMAK´I, KARANLIK DÖNEMLERİ HATIRLATTI?

Darbe girişimini CHP Genel Merkezi´nin 7. katında izlediklerini, sonrasında milletvekillerinin demokrasiyle sahip çıkmak için TBMM´ye gittiğini anlatan PM Üyesi Yıldırım Kaya, ?15 Temmuz gecesinin karanlığında yaşadığımız her saniye, bize hem Sivas Madımak´ta olan insanların yaşadıklarını, hem Türkiye´nin daha önceki karanlık dönemlerinde yaşananları hatırlattı. Çünkü biz biliyoruz ki, kapalı mekanlarda vicdanını, inancını, değer yargılarını kaybetmiş gözü dönmüş insanların yapamayacağı hiçbir şey yoktur? diye konuştu. 

?DARBE GİRİŞİMİNE İLK TEPKİ KILIÇDAROĞLU´NDAN?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu ve ?Kurtuluş Savaşı´nı yönettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin bombalandığı anlara tanıklık ettiklerini aktaran Kaya, darbe girişimine karşı ilk sözü söyleyenin ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.

?KORKMA HAYATİ BEY?

Kılıçdaroğlu´nun uçağının İstanbul´a yere indiği sırada darbe girişimini danışmanlarından haber aldığını, o anda yanında AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı´nın bulunduğunu belirten Kaya, o sırada yaşananları anlattı:

?Danışman arkadaşlarımız darbe girişimi haberini genel başkanımıza ulaştırdığında, Sayın Kılıçdaroğlu, yanında bu sözü duyan, AKP Genel Başkan yardımcısı eski bakanlardan Hayati Yazıcı´nın elini tutar. ?Hayati bey korkma. Cumhuriyet Halk Partisi dün de darbelere karşıydı, bugün de darbelere karşı, yarın da darbelere karşı olacak. Bu darbe ister başarılı olsun ister başarısız; darbeyi kim yapmış olursa olsu,n CHP var olduğu müddetçe darbeye karşıdır´ sözünü orada söylemiştir? şeklinde konuştu. 

?FETULLAH GÜLEN AMERİKAN EMPERYALİZMİNİN KUCAĞINDA OTURUYOR?

Amerikan emperyalizminin kucağında oturan Fetullah Gülen´in 15 Temmuz gecesi kardeşi kardeşe düşüremediğini dile getiren Yıldırım Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

?Darbeciler, Türkiye´nin tarihini bilmedikleri için emperyalizmin kucağında oturarak bu ülkeyi böleceklerini, parçalayacaklarını ve kardeşi kardeşe düşüreceklerini zannettiler. Ancak bilemediler ki,  biz 93 yıl önce 7 düvele karşı emperyalist işgale karşı onurlu bir mücadele tarihine sahibiz. Bağımsızlık için ?Ya istiklal ya ölüm´ diyenleriz biz. Bunu bilmedikleri için 15 Temmuz´da darbe girişimi yaptılar ama başaramadılar.?

?16 TEMMUZ´DA AKP DARBESİ BAŞLADI?

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından 16 Temmuz´da AKP darbesinin başladığını öne süren Kaya, ?Gerçek darbe bugün AKP iktidarının yeltendiği darbedir. Ama AKP unutmasın ki, 15 Temmuz´da bu halk nasıl darbeye karşı canı pahasına direndiyse, şimdi de senin bu darbe girişimini önleyecek. Asla başaramayacaklar. 12 Eylül´ün o karanlık zindanlarından nasıl ki aydınlığa çıkmışsak, bu karanlık süreci de parçalayacağız ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız.  Sözümüz ve andımız olsun ki, ne Fetullah Gülen ve şürekası ne AKP´nin darbe girişimi, bu ülke topraklarında yeşeremeyecek. Bu ülke topraklarında ne diktatörlüklerine ne de darbe heveslilerine geçit vermeyeceğiz? ifadelerini kullandı. 

?GENELKURMAY BAŞKANININ KONUŞACAĞI YER SİYASET KÜRSÜSÜ DEĞİLDİR?

Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar´ın Yenikapı mitingindeki konuşmasını da değinin CHP PM üyesi Yıldırım Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Genelkurmay Başkanı orada konuşacağına, tepesinden ensesine çöken Mehmet Dişli´nin ayakları altında ezilirken konuşacaktı. Genelkurmay başkanının konuşacağı yer siyaset kürsüsü değildir. Genelkurmay Başkanının konuşacağı ve ayağa kalkacağı yer bizim Peygamber Ocağı diye baktığımız yerdir ama asker anasının ellerine kına yakıp, davul zurnayla askere yolladığı oğlu bir gün sonra yani 16 Temmuz sabahı Sincan Cezaevine girdi. Askerde emir komuta zinciri vardır. Tepedeki kararı verir, aşağıdaki de silsile yoluyla uyar.  Bu emre uyanlar şu anda mahpusta, emre uymayanlar da mezarda.?

?GENELKURMAY BAŞKANI ASKERİNE SAHİP ÇIKSIN?

Darbe gecesi Akıncılar Üssü´nde roket ekibinin başında komutan olarak görev yapan Yüzbaşı Özkan Hekin´in hikâyesini anlatan Kaya, Hekin´in halkın üzerine roket atılması yönündeki emre ?Ben halkına kurşun sıkacak alçaklardan değilim? diyerek karşı çıktığı için, Adil Öksüz´ün yanından ayrılmayan,  şu anda da cezaevinde olan üstçavuş tarafından tek kurşunla şehit edildiğini söyledi. 

Genelkurmayın ise Yüzbaşı Özkan Hekin´i 11 Ağustos´ta ihraç ettiğini aktaran Kaya, ?CHP olarak biz onlara da sahip çıktık. Türkiye´de onları asla yere düşürmeyecek, onların kavgasını kendi kavgası bellemiş bir siyasi parti yani CHP var. Biz sahip çıktık ve savcı, Yüzbaşı Özkan Hekin´in şehit edildiğini, darbeci olmadığını ve yanlış bir uygulama olduğunu mahkeme kararıyla ispatladı. Mahkeme kararı genelkurmaya gitti ama genelkurmay hala yüzbaşı Özkan Hekin´in ihracını kaldırılmadı. Genelkurmay başkanı çıkıp siyaset kürsüsünde konuşma yapacağına kendi askerine sahip çıksın? dedi. 

?MAZLUM GÖRMEK İSTİYORLARSA CEZAEVİNDE NAMAZ KILARKEN TEKMELENENLERE BAKSINLAR?

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ?Türkiye´de mağdur yok, CHP mağdur edebiyatı yapıyor? dediğini anımsatan Kaya, şunları söyledi:

?Aslında haklılar Türkiye´de mağdur yok çünkü zalimin olduğu yerde mağdur olmaz, mazlum olur. Onlar zalim, biz de mazlumların yanında saf tutmaya devam edeceğiz. Mazluma sahip çıkmayan, zalimin karşısında dikilmeyen dilsiz şeytandır. Ne CHP´nin yöneticileri. ne üyeleri ne de CHP´yle birlikte olan insanların hiçbiri dilsiz şeytan değildir. Onlar çatlasa da patlasa da mazlumların yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye´de bir milyonu aşkın mazlum var. Eğer mazlum görmek istiyorlarsa İskenderun cezaevinde yatan, sabah kalkıp namazını kılmak isteyen ama namaz kılarken infaz koruma memuru tarafından tekmelenen kişilere baksınlar. Zalim görmek istiyorlarsa da o mazlumun ?Ne yapıyorsun sen, benim namazıma da mı müdahale ediyorsun´  dediğinde, ?Kusura bakma yukarıdan gelen talimat budur´ diyenlere baksınlar.?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli