KÜÇÜK:
GÜNDEM 12.05.2017 10:22:51 338 0

KÜÇÜK:"DANIŞTAY YARGI BAĞIMSIZLIĞINI İÇSELLEŞTİRMELİ VE ÖZÜMSEMELİ"

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, gündeme dair yaptığı açıklamalarda Danıştay Başkanı Zerrin Güngör´ün Yüksek Mahkemenin kuruluş yıldönümündeki "Anayasa değişikliği kuvvetler ayrılığını güçlendirmiştir, özgürlüklere sınırlama yoktur ve yargı özüne dönmüş

Av. Küçük, "Cumhurbaşkanlığı sistemi ile güçler birliği olacak, güçler tek bir kişide toplanacak, bugün yaşadığımız parti devleti uygulamaları daha da artacaktır. OHAL ve KHK´lar ülkesinde haklar ve özgürlükler hiçbir dönemde olmadığı kadar kısıtlanmış, keyfi uygulamalar dönemi oluşmuştur. Siyasi iktidar son dönemdeki hakim ? savcı alımlarındaki yaklaşımları ile yargıda siyasallaşmanın yolunu açmış ve yargıda kadrolaşmaktadır. Yargı bağımsızlığı yüksek yargıda başlar ve bunu bizzat yargıçların benimsemesi ve özümsemesi gerekir.

Danıştay Başkanı Zerrin Sümer´in talihsiz açıklamaları Cumhurbaşkanı arkasında çay kesen yüksek yargı ve siyasi iktidarın güdümüne girmiş yargı algısını güçlendirmiştir. Ben buradan kendisine hukuk ve tarih kitapları okumayı tavsiye ediyorum." dedi.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Hatay´ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde yaşanan bombalı saldırının üzerinden 4 yıl geçtiğini anımsatarak, "Suriye´de yaşanan iç savaşa ülkemizin dahil olması insanımıza çok büyük zararlar vermiştir.

Ne yazık ki Suriye´nin iç karışıklığına ve politikalarına karışmış olmamız ülkemize olumsuz yansıdı. Reyhanlı patlaması ile başlayan terör saldırıları, Suruç, Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Adana gibi birçok ilde yaşanan bombalı saldırılar ve canlı bombalar ile devam etmiş, bu saldırılar sonrasında insanımız AVM´lere, havaalanlarına, turisttik alanlara, düğünlere, eğlence merkezlerine ve umuma açık yerlere gitmelerine korkar hale getirmiştir.

Bu süreçte ne yazık ki, terör olaylarında çok sayıda masum insanımızı yitirdik. Ne mutlu ki şu günlerde bu tür olaylar yaşanmıyor. Umarım bir daha da yaşanmaz. Bu vesileyle Reyhanlı katliamında yaşamını kaybeden 52 insanımıza Allah rahmet diliyorum, onları saygıyla anıyorum" diye konuştu.

ADANA BAROSU SOMA MADEN FACİASININ 3. YILDÖNÜMÜNDE 301 MADENCİYİ ANDI.

 

Manisa´nın Soma ilçesi Eynez mevkisinde Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen ocakta 13 Mayıs 2014´te çıkan yangında, galerilerin dumanla dolması sonucu 301 madenci yaşamını yitirmiş, 162 işçi kurtarılmıştı.

 

 "OLASI KASITLA YARGILANMALARI ÖNEMLİ"

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, olaydan hem sonra dönemin baro başkanlık divanı ile birlikte kendisi de genel sekreter iken Soma´ya bizzat giderek yaşanan acılara tanıklık ettiğini ve ailelere taziye ziyaretlerinde bulunduğu ifade ederek,  maden faciasının 3. Yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada, " Soma Maden faciası tam bir katliamdır. Dosyanın yargılanması, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmektedir.

 

Bugüne kadar iş kazalarında sorumlular, taksirle öldürme suçundan dolayı yargılanmışlarsa da Soma Maden faciasında şirket üst düzey yöneticileri ve iş güvenliği uzmanlarının olası kast ile öldürme, diğer sanıkların ise bilinçli taksirle öldürme suçlarından yargılanmaları son derece önem taşımaktadır" dedi.

 

"BİR AN EVVEL SORUMLULAR HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALMALIDIR"

 

 Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, verilecek cezaların caydırıcılığının yanı sıra işverenleri iş güvenliği ve işçi sağlığında gerekli tedbirleri almaya ve devletin de kamusal denetimini etkin yapmasına zorlayacağını ifade etti.

Bilirkişi raporunda da belirtildiği gibi öngörülebilir ve önlenebilir olan durumdaki yaşanan olayların kaza olarak değerlendirilemeyeceğini kaydeden Av. Küçük, "Ölümlerinin üçüncü yıl dönümünde yitirdiğimiz emekçilerimizi rahmetle ve saygı ile anıyorum. Olay ile ilgili bir an evvel sorumluların hak ettikleri cezaları alarak ailelerin ve kamuoyu vicdanının rahatlatılmasını diliyorum. 2016 yılında iş kazalarında 2 bin yurttaşımız hayatını kaybetti. Yetki ve sorumluluk makamında olanların hiçbiri bu olaylardan dolayı istifa etmediği gibi hesap dahi vermediler. Adana Barosu olarak kamu denetiminin daha da arttırıldığı, iş güvenliği ve işçi sağlığının yaşama geçtiği, emekçilerin lehine olan tüm düzenlemelerin yapıldığı, taşeron ve özelleştirme uygulamalarına son verildiği bir ülke özlüyoruz. Ne 301 madencimizi, ne yaralı halde ambulanstaki sedyeye alınırken maden işçisi Murat Yalçın´ın, sağlık görevlilerine, "Çizmelerimi çıkarayım mı, sedye kirlenmesin" diye sorduğu o vahim olayı ne de Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel´in dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan´ı protesto eden yüreği yanan bir yurttaşı özel harekat polisleri yere yatırmışken tekmelemesini hafızalarımızdadır. Soma´yı unutmadık, unutturmayacağız.."(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false