KUZEY IRAK´TA TÜRK UÇAKLARI HAVA HAREKATINI SÜRDÜRDÜ
VİDEOLU HABERLER 26.04.2017 15:23:20 412 0

KUZEY IRAK´TA TÜRK UÇAKLARI HAVA HAREKATINI SÜRDÜRDÜ

Türk Silahlı KuvvetleriIrak´ın kuzeyi Zap bölgesinde icra edilen hava harekatında saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK´dan yapılan açıklamada, bugün 08.38-08.56 saatleri arasında Irak´ın kuzeyinde Zap bölgesine alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği, bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen iki sığınak ve bir barınma yerinin ateş altına alındığı belirtilerek, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen silahlı 6 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada, görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü kaydedildi. 

SİNCAR´A YÖNELİK HAVA HAREKATI KONUSUNDA TSK AÇIKLAMASI

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri Sincar´a yapılan hava harekatı ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

?Bölücü terör örgütü PKK ve bu örgütün Suriye ve Irak´taki uzantıları tarafından, Suriye ve Irak kuzeyi, ülkemize terörist, silah, mühimmat ve patlayıcı madde aktarılması maksadıyla; özellikle son zamanlarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Bu bölgelerden ülkemize sızdırılan teröristler ve aktarılan silah ve malzemeler, hudut karakollarımıza yönelik taciz ve saldırılarda ve son olarak da Diyarbakır´da tünel kazılarak toplu yıkım ve ölümleri amaçlayan bir terör eyleminde kullanılmıştır.

BTÖ tarafından yurt içinde kahraman silah arkadaşlarımızın, güvenlik görevlilerimizin, güvenlik korucularımızın ve vatandaşlarımızın şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olan terör eylemlerinin gerçekleştirilmesinde ve desteklenmesinde kullanılan Irak kuzeyi/Sincar Dağı, Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgeleri tam anlamıyla birer terör yuvasına dönüşmüştür.

Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliğine kast eden bu terör yuvalarının yok edilmesi maksadıyla; uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız kapsamında 25 Nisan 2017 günü saat 02.00´de, Irak kuzeyi/Sincar Dağı ve Suriye kuzeydoğusu/Karaçok Dağı bölgelerine hava harekâtı icra edilmiş ve belirlenen terörist hedefleri tam isabetle vurulmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerimizin tüm unsurları tarafından, bölücü terör örgütüne karşı gerek ülke sınırları içinde gerek sınır ötesinde etkin ve kapsamlı terörle mücadele harekâtı büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülmektedir. Operasyonlar, bundan sonra da en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam ettirilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.?

Washington  Türkiye´nin Hava Harekatına Tepki Gösteriyor

Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye´nin hava harekatının IŞİD´e karşı Amerika liderliğindeki koalisyon tarafından onaylanmadığını bildirdi.

Bakanlık Sözcü Vekili Mark Toner, Türkiye´nin Pazartesi günü Suriye´nin ve Irak´ın kuzeyine yönelik hava harekatından derin endişe duyduklarını söyledi.

Türk hava harekatında peşmergelerin de yaşamını yitirdiğini belirten Toner, endişelerini Türk hükümetine doğrudan ilettiklerini de kaydetti.

Toner açıklamasında, ?Bu hava operasyonları koalisyon tarafından onaylanmadı ve IŞİD´e karşı savaşta ortak güçlerimiz arasında istenmeyen can kayıplarına neden oldu? diye konuştu.

Toner, ?Türkiye´nin PKK ile ilgili endişelerini anlıyoruz ama bu tür hareketler koalisyonun IŞİD´in peşinden gitme çabasına ve savaşı yürüten alandaki ortaklarımıza zarar veriyor? dedi.

Bu arada Amerikalı askeri yetkilinin Suriye´de YPG´nin kontrolundaki bölgede operasyon sonrası incelemer yaptığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mücadelemiz sürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Reuters´a yaptığı açıklamada ?son terörist imha edilinceye kadar? operasyonların süreceğini kaydetmişti.

Erdoğan, Sincar´ın PKK militanları için üs olmasına izin vermeyeceklerini de belirtti. Erdoğan, Amerika, Rusya ve kuzey Irak´taki bölgesel yönetimin Sincar´daki operasyon öncesinde bilgilendirildiğini de söyledi.

 İHA/HABER MERKEZİ

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli