?15 TEMMUZ KALKIŞMA VE İŞGAL HAREKÂTININ AKTÖR VE PİYONLARINI DEŞİFRE ETMEK HAYATİ BİR GÖREVDİR?
SİYASET 25.08.2016 12:13:27 394 0

?15 TEMMUZ KALKIŞMA VE İŞGAL HAREKÂTININ AKTÖR VE PİYONLARINI DEŞİFRE ETMEK HAYATİ BİR GÖREVDİR?

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz gerici FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu üyesi Aytun Çıray, AKP´nin Komisyonun etkin ve verimli çalışmasını istemediği görüntüsünü verdiğini belirtti.

Çıray´ın basın bürosu aracılığı ,ile duyurduğu  konuyla ilgili açıklamasına ?Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti´nin yakın geleceğini belirleyecek en dramatik olay 15 Temmuz 2016 gecesi kalkışma ve işgal harekatıdır. Bu işgal ve kalkışma harekatı Türk Milletinin hafızasına en şiddetli travmalardan biri olarak şimdiden kazınmıştır. Bu felaketin nasıl ve hangi yöntemlerle hazırlandığının aydınlatılması ve arkasındaki bütün ana aktörlerin ve piyonların deşifre edilmesi bu muazzam travmanın etkilerini hafifletmek ve bu etkilerle  baş etmemiz açısından hayati bir önem taşımaktadır.? diye girdi.  

Çıray açıklamasına şöyle devam etti: 

 ?Ancak, Yüce Meclis çatısı altında cumhuriyet  tarihimizin bu en büyük travmasını en azından belli cepheleri ve boyutlarıyla aydınlatılmasının komisyonun sağlıklı biçimde teşkil edilmesine bağlı olduğu açıktır.  Sağlıklı bir komisyonun temel şartı ise üyelerinin 15 Temmuz işgal harekatının işbirlikçi ajan ve piyonlarıyla hiçbir şekilde pozitif bir ilişkiye girmemiş olmamalarıdır. AKP´nin Komisyona verdiği bazı üyelerin bu temel şartı karşılamadıkları bütün kanıtlarıyla ortadadır.

 Reşat Petek, bu karanlık ajan ve piyon işbirlikçi siyasi İslamcı şebekenin Türk Silahlı Kuvvetlerini ele geçirmek için sahneye koyduğu Ergenekon ve  Balyoz kumpaslarına açık destek vermiş bir şahsiyettir. Yani Reşat Petek araştıracak değil siyasi İslâmcı FETÖ ile ilgisinin derecesi araştırılacak bir şahsiyettir. Petek TSK´nın asil üyelerinin aileleriyle birlikte hayatlarını zindan edilmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Sayın Petek´in bundan ötürü pişmanlığını deklare ederek bir bakıma özür dilemesi bu konudaki sorumluluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Ama burada önemli olan husus, Petek´in bu tatsız tarihsel bagajının onun Komisyondaki varlığını başlı başına bir mesele haline getirmiş olmasıdır. Reşat Petek´in komisyondaki varlığı Komisyonun etkinliğini ve verimliliğini düşürebilir, hatta onu bazı bakımlardan battal hale getirebilir. 

Sayın Kocabıyık ise 2009 Aralık´ında Yeni Asır köşesinde bu İslamcı imamı tarihin en büyük 1000 Türk büyüğünden birisi olarak zikretmiş, 28 Ocak 2011´de ´Bu büyük insanı kendi ülkesinden çekip gitmeye zorladık, 70 milyonun utanç duyacağı bir durumdur bu´ diyerek Türk milletinin bütününü sözde ´suça iştirakle´ suçlamış ve 2011Temmuz ayında yazdığı makalede de onu insanlık tarihinin ortak onur listesinin en üst sıralarında yer alan Shakespeare´le  eşitlemiştir. Bu satırlarda yer alan ifadelerin sıradan övgü sınırlarını zorlamış olması komisyonun üzerine gölge düşürecek ve tartışmalara yol açarak gündemi esastan saptıracaktır.?

SAYIN BAŞBAKANIN BU KONUDA GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUM
Çıray sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu aşikar gerçek karşısında AKP Genel Başkanı ve Başbakan olarak ben sayın Yıldırım´ın bu konudaki haklı endişelerimizi  samimiyetle değerlendireceğine ve verimli çalışması için gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum, en azından inanmak istiyorum."

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false