Adana´da
KÜLTÜR SANAT 18.04.2017 12:49:28 1270 0

Adana´da"Geleneksel El Sanatları Festivali"

Büyüksaat´de Ziya Paşa Parkı içerisinde 21 Nisan 2017? saat 11: 00?de?açılışı?gerçekleştirilecek olan festival, aynı yerde iki gün süreyle açık kalacak

Geleneksel el sanatlarımız, binlerce yıllık tarihin içinde zengin bir mozaik ile harmanlanarak, Anadolu´muzun kültürel mirasını oluşturmuştur. Çeşitli nedenlerle unutulmaya yüz tutan bazı geleneksel el sanatlarımız günümüze kadar kısmen de olsa yaşatılarak taşınmıştır.

AGESDER olarak öncelikli amacımız, somut olmayan kültürel miraslarımız kapsamında yer alan, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın korunması, yaşatılması ve bir sonraki nesillere aktarılmasını sağlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda, derneğimiz öncülüğünde, aşağıda belirtilen paydaşlarımızla birlikte ?Adana 2. geleneksel el sanatları festivali?ni gerçekleştiriyoruz. Proje ortaklarımız; Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü, Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Seyhan Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi, Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri, ?Çukurova Belediyesi Toplum Merkezi, ve M.E.B. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne Bağlı Seyhan. Çukurova, Yüreğir, Şakirpaşa ve Saimbeyli Halk Eğitimi Merkezleri Büyüksaat´de Ziya Paşa Parkı içerisinde 21 Nisan 2017 saat 11: 00´de açılışı gerçekleştirilecek olan festivalimiz, aynı yerde iki gün süreyle açık kalacaktır. Geleneksel el sanatlarında faaliyet gösteren kurumlara bağlı eğitmen ve ustaların sunacakları 40 farklı sanat dalında nadide ürünler sergilenecek ve gün boyunca (Workshop) atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. Festival kapsamında Bando konserleri, Sanat müziği, Halk Müziği, mini dinletiler, çeşitli danslar, halk oyunlarının yanı sıra Karagöz-Hacivat gösterileri yer alacaktır.

Ayrıca Hattat, Ressam ve Hüsn-i Hat (kaligrafi) sanatçısı Etem ÇALIŞKAN atölye çalışması yaparak festivalimize renklilik katacaktır.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan festivalimize tüm halkımız davetlidir.

Sergi ve(Workshop) atölye çalışma alanları: Deri El Sanatları, Karagöz tasvir yapımı, Çini Sanatı, Ebru Sanatı, Katı Sanatı, Kağıt Rölyef Sanatı, Kağıt Telkâri, Hüsn-i Hat?Sanatı, Mekanik Saat Yapımı, Mozaik Sanatı, Maraş İşi, Antep işi, Tel kırma, Ahşap Oyma, Sedef Kakma, Baston Yapımı, Folklorik Kıyafet, İğne Oyası, Kanaviçe, Taş-Batik Boyama, İpek Boyama, Cam Füzyon, Cam Boncuk, Cam Üfleme, Folklorik Kitre Bebek, Taş Bebek, Kil-Seramik, Zihgir yapımı, Kumaş Dokuma, Kilim Dokuma, Halı Dokuma, İpek Kozası Çalışması, Kabak Oyma, Kırk Yama, Ney ? Kaval yapımı, Osmanlı Takısı, Miss Sabun Yapımı, Trikotaj Yapımı

Katılımcı Kurum ve Kuruluşlar: Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü  Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü  Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü Seyhan Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi SEYMER Çukurova Belediyesi Toplum Merkezi Yüreğir Kültür Evleri yöneticilerine M.E.B. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müd. Halk Eğitimi Merkezleri Atakent İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dem Kültür ve Sanat Derneği (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli