ÜNLÜ İSİMLER DE  KARNAVALE KATILDI
YAŞAM 10.04.2017 10:53:27 411 0

ÜNLÜ İSİMLER DE KARNAVALE KATILDI

Adana´da beşinci kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı yurtiçinden ve yurtdışından gelen binlerce konuğun yanında, ünlü simaları da ağırladı.

Baharın gelişini müjdeleyen portakal ağaçlarının çiçek açtığı dönemde düzenlenen karnavala iş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Karnaval için Adana´ya gelen isimler arasında Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Yaprak Özdemiroğlu, Hepgül Özdemiroğlu, Timur Savcı, Arif Keskiner, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasarı, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Selma Türkeş, Nilüfer Bıyıklı ve Levent Özdilek vardı.

Bu yıl Merkez Park´ta oluşturulan özel bir alanda kutlanan Portakal Çiçeği Karnavalı Adana´da büyük bir şölen havası yaşattı. Alanda kurulan sahnede bir çok konser, dans etkinlikleri düzenlenirken oluşturulan stantlarda da yöresel ürünler sergilendi. Karnavala katılan ünlüler de çeşitli etkinliklere katılarak baharı, portakal çiçeği kokusuyla ilk olarak Adana´da karşılamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşadılar. 

Kızı, Attila Özdemiroğlu´nu Piyano ile Andı

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı´nda geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu da muhteşem bir konserle anıldı. Mimar Sinan Anfi Tiyatro´da binlerce kişinin katıldığı konserde sahne alan Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Güvenç Dağüstün ve Gripin, Attila Özdemiroğlu´nun dillerden düşmeyen bestelerini Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdiler.

Usta sanatçının kızı Lara Özdemiroğlu da kaybettiği babasını, konserde piyanonun başına geçerek notalarla anarken, sanatçının eşi Hepgül Özdemiroğlu ise konser boyunca duygulu anlar yaşadı.

Nükhet Duru, konserde seyircilerin isteklerini geri çevirmeyip uzun süre sahnede kalırken, Meltem Cumbul ile Güveç Dağüstün´ün düeti izleyenlerden büyük alkış aldı. Gripin Grubu da söyledikleri Attila Özdemiroğlu besteleriyle konsere farklı bir hava kattı. Portakal çiçeklerinin kenti saran büyülü kokusu eşliğinde gerçekleştirilen anma konserinde Özdemiroğlu´nun ?´Sevda´´ isimli bestesi de binlerce kişini oluşturduğu büyük koro eşliğinde hep bir ağızdan söylendi.

?Şarkı Yarışması Düzenlemek İstiyoruz´´

Anma konserinden önce düzenlenen basın toplantısında konuşan Portakal Çiçeği Karnavalı´nın fikir önderi ve Toyota Türkiye CEO´su Ali Haydar Bozkurt, Attila Özdemiroğlu´nun karnavalı ilk günden itibaren desteklediğini belirterek ?Attila Özdemiroğlu´nun Karnaval kapsamında uluslararası bir şarkı yarışması düzenleme hayali vardı. Biz de gelecek Karnaval´larda bu hayalini gerçekleştirmek istiyoruz´´ dedi.

Yaprak Özdemiroğlu, babasının anısını yaşatmanın çok önemli olduğunu dile getirirken, Meltem Cumbul da oynadığı birçok film ve dizinin müziklerinde Attila Özdemiroğlı imzasının olmasından gurur duyduğunu kaydetti. Hepgül Özdemiroğlu da, eşini portakal çiçekleri kokularının eşliğinde anmanın kendisine farklı duygular yaşattığını ve bu konserin gelenekselleşmesinden büyük mutluluk duyacağını söyledi.

Kostüm Tasarım Yarışması Nefesleri Kesti

?Kostüm Tasarım Yarışması? her yıl olduğu gibi yine büyük heyecana sahne oldu. Yarışmada, fütüristik moda anlayışı ile Portakal Çiçeği Karnavalı´nın ruhunu yansıtan kostümler arasından Adana´dan Cemre Yiğitşahin´in tasarladığı kostüm birinciliği kazandı. İkinci İstanbul´dan Oğuz Şahin olurken, üçüncülüğü İstanbul´dan Ezgi Gülmen elde etti.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli