KILIÇDAROĞLU:
SİYASET 6.04.2017 14:21:04 218 0

KILIÇDAROĞLU:"OHAL İLANIYLA 1 MİLYONDAN FAZLA AİLE MAĞDUR OLDU"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL nedeniyle 1 milyondan fazla ailenin mağdur edildiğini ve darbenin üzerinin kapatılmaya çalışıldığını belirterek, "Ben buna izin vermeyeceğim 248 şehidin hesabını soracağım" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında geldiği Kahramanmaraş´taki bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcisi, işadamı ve muhtarlara seslenen Kılıçdaroğlu, rejim değişikliği yaşanacağını savunarak, hükümetin isteyip de yapamadığı şeyleri sordu. Ekonomi, istihdam, eğitim, hak ve özgürlükler konusuna parlamenter sistemin engel olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, meclisin sağlıklı çalıştığını ve son 1 ayda 100´ün üzerinde kararın oy birliğiyle çıkarıldığını anlattı.

Kılıçdaroğlu, milletvekili yetkilerinin kısılacağını öne sürerek, ?Bir Allah´ın kulu çıkıp bana anlatsın? Çift başlılığı önlemek için değiştiriyoruz. Binali Beyle sayın Recep Tayyip Erdoğan arasında kavga mı var? Yok bir kavga. Hatta espri olsun diye söylerim zaman zaman. ´Binali Bey 80 metre öteden sayın Erdoğan´ı görse 80 tane düğmesi olsa 8 saniyede hepsini ilikler´ diyorum. Böyle bir şey yok. Nerede çift başlılık var?? dedi.

Cumhurbaşkanı´nın tarafsız olması gerektiğini savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Cumhurbaşkanı makamı nedir? Hepimizin ortak paydasıdır. Gelmiş geçmiş tüm Cumhurbaşkanlarına hep saygı duyarız, neden? Bayrağımızı temsil ederler. Sayın Abdullah Gül´e seçilmeden önce karşıydık CHP olarak ama seçildikten sonra hepimiz saygı duyduk. O da tarafsızlığını korudu. Hala görüşürüz sayın Abdullah Gül´le. Hala ziyaret eder, arada bir görüşürüm. Neden? Cumhurbaşkanlığı yaptı, 80 milyonu temsil etti. Sizin de Cumhurbaşkanınız, bizim de. Ama bir partinin genel başkanı olursa sizi, beni bir kısım vatandaşı temsil edemeyebilir. ´Cumhurbaşkanı tarafsız olsun´ diyorsanız, ´Cumhurbaşkanı bayrağımızı temsil ediyor, 80 milyonu temsil ediyor dolayısıyla tarafsız olması gerekir´ diyorsanız 16 nisanda gidip hayır oyunun altına oyunuzu basacaksınız? diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi halinde kararların daha hızlı alınacağı söylemine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, ?Acele işe şeytan karışır derler. Yüce Rabbimizin verdiği en değerli hazine akıldır. O nedenle değişik yerlerde kutsal kitabımız der ki ´aklınızı kullanmıyor musunuz?´ Yüce Rabbimizin bize sorusu. Aklımızı kullanacağız. Aklını kullan, acele etme. Acele işe şeytan bulaşır deriz. Bir kanun tasarısı meclise geldiğinde nasıl çıkar? Bu süreci anlatayım size. Diyelim muhtarları kaldıracak bir tasarı geldi. Bugün, kanun meclise gelir, ilgili komisyona gider. İçişleri komisyonuna gider. Muhtar yöneticileri dernek başkanları oraya davet edilir, onlara söz hakkı verilir ve konuşurlar. Muhalefet ve diğerleri muhtarlara destek verirler ve çıkmaz. Sizin söz hakkınız olur. Siz meclise gelir komisyonlarda görüşürsünüz. Düşüncenizi açıklarsınız. Yeni gelecek tek adam rejiminde siz sadece bir sabah resmi gazetede muhtarlığın kalktığını görürsünüz çünkü meclise bu kanun gelmeyecek. Bu mu doğrudur? Meclise bir kanunun gelip tartışılması ve milli iradenin sonucu olarak çıkması mı doğrudur? Tüm muhtar kardeşlerim elini vicdanına koysun. Bir kişiye 80 milyon teslim edilemez? ifadelerini kullandı.

Atatürk´e meclisi feshetme yetkisi verilmek istendiğinde bunun reddedildiğini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

?1924 anayasası görüşülürken Gazi´ye verilmeyen yetkiyi bir kişiye vereceğiz. Niye veriyoruz? Yani niye 80 milyon aklını bir kişiye teslim ediyor. Niçin? Bir kişi isterse hemen herkesin arzu ettiği kişinin mal varlığına el koyabilecek. Bir sabah kalktığınızda Kahramanmaraş´ta ben OHAL ilan ettim diyebilir. Ben ne zaman konuşsam onlar da denk getirip program yapıyorlar ki televizyonlar bizi vermesin onları versin. Sabah, akşam, öğle, ikindi, tek konuları var; Kılıçdaroğlu. Yahu Kılıçdaroğlu size ne yaptı kardeşim? Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor diyor. Ben de çok büyük fırsat veriyorum kendilerine. Eğer ben doğruları söylemiyorsam büyük bir fırsat veriyorum. 18 madde topu topu. Gelin bütün televizyonlar zaten emrinizde. Gelin sizin istediğiniz televizyonlara çıkalım, oturalım siz de konuşun ben de konuşayım. Vatandaş da kim doğruyu söylüyor, söylemiyor öğrenmiş olsun. Almanya, Japonya, İtalya, İspanya yapıyor. Biz niye yapmıyoruz? Niye kaçıyorlar? Onlar da çok iyi biliyor ki Kemal Kılıçdaroğlu doğruları söylüyor. Ve sonuçta şu kanaate vardım, Kemal Kılıçdaroğlu olmasaydı onlar miting de düzenleyemezdi. Çünkü başka konuları yok. Tek nedeni benim.?

Kılıçdaroğlu, OHAL ilanıyla 1 milyondan fazla ailenin mağdur edildiğini ileri sürerek, Bank Asya´nın önünden bile geçenin içeriye alındığını iddia etti. Darbenin üzerinin kapatılmaya çalışıldığını sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Ben buna izin vermeyeceğim. 248 şehidin hesabını soracağım" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU ´EVET´ ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ´evet´ çadırını ziyaret etti. Gençlerin, "İnşallah yüzde 65´le geliyoruz" sözleriyle uğurladığı Kılıçdaroğlu, tavla oynarken Başbakan Binali Yıldırım´a mesaj gönderdi.

Ayaküstü gençlerle sohbet eden Kılıçdaroğlu ile gençler bir süre birbirlerini ikna etmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu çadırda, "Evet diyen de hayır diyen de bizim vatandaşımız" dedi. Gençler ise Kılıçdaroğlu´nu "Sizin için de evet diyoruz. İnşallah yüzde 65´le geliyoruz" diyerek uğurladı.

TAVLA İLE BAŞBAKANA MESAJ

Kılıçdaroğlu, daha sonra çevredeki vatandaşlarla sohbet ederek bir kafeteryaya girdi. Gençlerin yoğun olduğu kafede arkadaşıyla tavla oynayan Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencisi Ayşegül Dardan´ın masasına konuk olan Kılıçdaroğlu, öğrenci ile tavla oynadı. Oyunu kazanan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Rakibiniz başbakan olsa nasıl biterdi" sorusu üzerine ise "Bir şey değişmez yine aynı oynardım ve yine kazanırdım" cevabını verdi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı