TESUD, ?TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR? DÜŞÜNCESİNDE BİRLEŞME ZAMANIDIR?
GÜNDEM 5.04.2017 13:41:12 2101 0

TESUD, ?TÜRKİYE HALKINA TÜRK MİLLETİ DENİR? DÜŞÜNCESİNDE BİRLEŞME ZAMANIDIR?

TESUD Adana Şube Başkanı Süleyman Sırrı Saraçoğlu, şimdi cumhuriyetin kuruluşundaki gibi sağlam temeller üzerinde birlik beraberlik zamanı olduğunu ifade ederek, ?Mustafa Kemal´in söylediği ?Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir?

/resimler/2017-4/5/1630030980083.jpg/resimler/2017-4/5/1630258480505.jpg/resimler/2017-4/5/1630501137208.jpg/resimler/2017-4/5/1631307388031.jpg 

 

 

VAHİT ŞAHİN (ÖZEL HABER)

Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Başkanı Süleyman Sırrı Saraçoğlu, ?Bugün burada toplanan bizlerin beklentisi; görevinin başında olan milli orduya sahip çıkılıp, onları rencide edecek tutum ve davranışlardan uzak durulması, kısaca ordu´ya ve Mehmetçiğe sahip çıkılmasıdır? dedi.

TESUD´ 33. Kuruluş yıldönümü için Adana Atatürk Parkı´nda tören düzenlendi. İlk önce TESUD çelengi Atatürk anıtı önüne konuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söylendi. Burada bir konuşma yapan TESUD Başkanı Süleyman Sırrı Saraçoğlu, Türkiye Emekli Subaylar Derneği´nin 2847 sayılı yasa ile 05 Nisan 1984 tarihinde kurulduğunu ve bu kanunla kamu yararına çalışan dernekler kapsamına alındığını söyledi.

Saraçoğlu, şimdi cumhuriyetin kuruluşundaki gibi sağlam temeller üzerinde birlik beraberlik zamanı olduğunu ifade ederek, ?Cumhuriyetimizin temel nitelikleri olan demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti etrafında birleşme zamanıdır. Mustafa Kemal´in söylediği ?Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir? düşüncesinde birleşme zamanıdır. Bizi birbirimize düşürenlere karşı birleşme zamanıdır. Küresel sermayenin, sömürgecilerin örgütlediği her türlü din istismarcılığına karşı birleşme zamanıdır. İçten ve dıştan gelebilecek olan tüm terör eylemlerine karşı olduğumuz gibi, Fethullahçı terör örgütüne karşı da birleşme zamanıdır. Mehmetçik için ?Dünyada yüreği senden daha temiz asker yoktur? diyen Mustafa kemal Atatürk´ün sahip çıktığı gibi Mehmetçiğe sahip çıkma zamanıdır? dedi.

Saraçoğlu daha sonra şöyle devam etti:

?Yüce Türk milleti, zannetme ki fazla zamanın var. Su (ordu) uyur düşman (acun) uyumaz. Dünyada sömürgecilere karşı tek başarıyı kazanmış Mustafa kemal Atatürk´ün yolundan, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş felsefesinden her ayrılışında, ordunun zayıfladığını hissettiklerinde haçlılar ve onların güdümündeki terör örgütleri görev başında olmuştur. Tarihten ders al işareti göreceksin. Bu topraklarda bağımsız ve başı dik olarak yaşamak istiyorsak, sadece PKK terör örgütüyle mücadelede 7000´in üzerinde şehit veren, binlercesi gazi olan Türk milletinin ve Türk ordusunun göz bebeği olan Mehmetçiğe sahip çıkmak zorundayız. Bugün burada toplanan bizlerin beklentisi; görevinin başında olan milli orduya sahip çıkılıp, onları rencide edecek tutum ve davranışlardan uzak durulması, kısaca ordu´ya ve Mehmetçiğe sahip çıkılmasıdır. Şu anda Türk silahlı kuvvetleri her olaya karşı koyabilecek durumda olup, birlik ve bütünlük içinde devletinin ve milletinin emrinde ve demokrasinin yanındadır.?

Doğrunun tektir olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, ?O da cumhuriyetin temel niteliklerinde birleşme, Mustafa Kemal´in yolunda ilerlemedir. Bizler harbiye mezunu emekli subaylar olarak, derneğimizin amacı doğrultusunda ülkemize ve toplumumuza faydalı olmak azim ve inancını taşıyoruz. Bu uğurda hepimiz uzun yılların birikim ve tecrübesi ile bu amaç uğrunda hizmet vermekten onur ve gurur duymaktayız. Ne mutlu Türküm ve Harbiyeliyim diyene. Türkiye emekli subaylar derneğinin kuruluşunun 33´ncü yılı bütün üyelerimize ve ülkemize kutlu ve mutlu olsun? şeklinde konuştu.

Daha sonra Emekli Kurmay Albay Ali Maralcan, bando eşliğinde sırasıyla Harbiye, Gençlik ve İzmir marşlarını katılanlarla birlikte söyledi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği´nin 33 üncü kuruluş yıldönümü kutlama törenine CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Zülfikar İnönü Tümer, Cumhuriyet kadınları Derneği Seyhan Şube Başkanı Hatice Nesrin Kılıçay ile çok sayıda emekli subay ve vatandaşlar katıldı.(vş)

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false