Lider´e Sergen Çelmesi
SPOR 13.03.2017 10:30:43 122 0

Lider´e Sergen Çelmesi

Spor Toto Süper Lig´in 24. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı.

Maçın ardından konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bugün maçta 2 puan 2 oyuncu kaybettik.

Bu yağmura rağmen bize oldukça iyi destek oldular. Oyuncular kazanmak için her şeylerini ortaya koydu. İlk yarıda pas yüzdemiz düşüktü. Final pasları kötüydü. Rakibin agresif oyununa ayak uyduramadık. Az pozisyon ürettik. İkinci yarı itibariyle rakip sahada baskı yaptık pozisyonlar bulduk ve ardından gol de bulduk. Daha fazlasını bulabilirdik. Beklenmeyen şekilde solda Erkan´ı kaçırdık hem de kademede ilk golü yedik. Rakibin beraberliğe razıyken gol bulması dirençlerini artırdı. İkinci yarı oyunumuz kazanmak için yeterliydi. Pas yüzdemizin eksik olması 2 puan kaybettirdi. Tosic ve Marcelo sakatlandı. Zaten iyi oynuyordular ve bugün de gereğini yaptı rakibimiz" diye konuştu.

"Talisca çok rahat top kaybetti"

Talisca´nın hem iyi işler hem de yanlış işler yaptığını dile getiren Güneş, "Üst üste maçlarda oynadık. Her maçta kendi içinde farklı format gerektiriyor. Bu bir lig maçı. Biz sürekli hamle yapmak durumundaydık. Bu tip oyunlarda pas yüzdemizin iyi olması gerekiyor. İlk yarı 10 pası rakibe verdik. İkinci yarıda yediğimiz golde Talisca çok rahat top kaybetti. Gol yedik. Hatalar oldu. Her şey mükemmel olmuyor. Biz de kaçırdık. Bunlar olacak. Düzeltmenin tek yolu çalışmak. 2-1´den sonra 2-2 oldu 3´ü de yapabilirdik ancak sıkıntı da olabilirdi. Bu tip oyunlarda rakip size sert oynuyorsa siz de öyle olmalısınız. İtişmelere bazen siz kaybediyorsunuz en büyük eksikliğimizde o" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Çakır eleştirisi

Takvimin yoğun olmasının futbolcuları etkileyebileceğini dile getiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Aynı şeyi yine Avrupa kupası dönüşü Başakşehir´de yaşamıştık. Yine hakem Cüneyt Çakır´dı. Avrupa kupasına vermeyince bu maçlara veriyorlar. Bugün de aynı şeydi. Sizin Avrupa dönüşünde işiniz zorlaşıyor takvim yoğun. Ama 2-3 günde bir oynamaya alışacağız. Sabah 06.00´da geldik kampa girdik, maç oynadık. Oyuncular tüm bunlara rağmen gayretliydi. Ancak bunu daha etkin hale getirmeliydik. Marcelo´nun arka adelesi, Tosic´in 1,5 cm krampon yarığı var. Yediğimiz golün her pozisyonunda Tosic´de eksik kaldı. Çıkarmak istedik o çıkmak istemedi. Belki onun da etkisi vardır. Perşembe günü maça kadar onları bekleyeceğiz" dedi.

"2 puan kaybedenin sevinmesi mümkün mü?"

Ricardo Quaresma´nın eksikliğinin hissedilip hissedilmediği hakkında sorulan soruya Güneş, "Bütün oyuncular önemli. Ricardo da Gökhan da iyi oyuncu. Gol bulduk daha fazla gol de bulabilirdik. Yediğimiz golde hata var o zaman defansta eksik var. 2 puan kaybeden takımın sevinmesi mümkün mü? İki oyuncu kaybetmek de bizi üzdü. Marcelo´nun çıkması epey etkiledi. Tosic´in durumuna göre de üçüncü oyuncu değişikliği de etkiledi" açıklamalarında bulundu.

"Farklı şeyler yapmak isteyenler.."

"Kazanmak için elimizden gelen gayreti gösterdik" diyen deneyimli çalıştırıcı, "Şimdi önümüzde Olympiakos ve ardından Antalya maçı var. Şampiyon takımın oyunu olarak gerçekten layık görmek isteyen de var. Farklı gündem oluşturup farklı şeyler yapmak isteyen de var" ifadelerini kullandı.

                                                                                ************************

Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, siyah-beyazlı taraftarların, ´Sergen takımı ayağa kaldır´ tezahüratlarına serzenişte bulundu.

"Tek düşüncemiz kümede kalmak"

Sarı-kırmızılı ekibin genç çalıştırıcısı, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Oyun içerisinde çok gidiş ve gelişlerle dolu bir oyun oldu. Çok güçlü bir takıma karşı oynadık. Ligde oynadığımız en güçlü takım Beşiktaş idi şu ana kadar. Çok pozitif oynayan bir takımla mücadele ettik. Biz de aynı şekilde karşılık vermeye çalıştık. 5 hücum oyuncusuna karşı oynamaya çalıştık. Oyunun büyük bölümünde bunu başardık. Güzel ve gollü maç her iki takımın da kazanmaya yakın olduğu bir maçtı. Bu bir puan bizi biraz daha motive etti. Küme düşme hattında olan bir takımız. Tek düşüncemiz kümede kalmak. Sevindik mi üzüldük mü anlamadım. Onlar kaçırdı biz kaçırdık. Ancak böyle zor deplasmanda alınmış 1 puan bizim için çok önemli" diye konuştu.

"Hayalim yok"

Teknik direktörlükle ilgili çok fazla hayali olmadığını ifade eden Sergen Yalçın,"Hayallerle yaşayan biri değilim. Gerçeklerle yüzleşmek mantıklı. Herhangi gelecek planlaması yapmadım. En zor görevi devraldık. Negatif durumdaydık. Mücadele ederek bunu pozitife getirdik. Teknik direktörlükle ilgili hayalim yok. Her gün yeni gün benim için artık" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş´ın Avrupa şansı

Beşiktaş´ın UEFA Avrupa Lig´ndeki şansını da değerlendiren Sergen Yalçın, "Olympiakos´u Beşiktaş´ın çok rahat eleyeceğini düşünüyorum. Zayıf bir takım Beşiktaş´a göre. Olympiakos´un işi çok zor. Kura şansı çok önemli. Son 2 turdaki takımlar zayıf takımlardı. İnanılmaz bir stat ve seyirci var burada. Olmaması için hiçbir neden yok. Beşiktaş, Olmypiakos´un üzerinde bir takım. Lyon, Roma, Manchester United var Avrupa Ligi için birinci sırada olan takımlar. İyi bir kura ile sonu görebilir Beşiktaş" dedi.

"Bizim takım zaten ayaktaydı"

Sergen Yalçın, çok ciddi bir şekilde teknik direktörlük kariyerine girmiş durumda olduğunu söyleyerek, "2 aydır konsantrasyonumuzdan belli oluyordur. Avrupa´da çalışmak istiyorum. Burada çalışmak o kadar kolay değil. Bilgi birikim hamleler var ama Avrupa çok farklı. Selçuk´un serzenişi çok güzeldi dün. Çünkü futbol seyir zevki veren bir oyun. Gelen taraftarlar bu oyunun zevkini yaşamalı. Biz biraz fanatiğiz. Bugün taraftarlar bağırdı ´Sergen takımı ayağa kaldır´ diye ancak bizim takım yerde miydi ki. Ben bu takımın sembol oyuncusuyum. Bizim takım zaten ayaktaydı" şeklinde konuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli