Depremzadeler sokakta sabahladı.
YAŞAM 3.03.2017 09:31:25 222 0

Depremzadeler sokakta sabahladı.

Adıyaman´ın Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından gelen artçı sarsıntılar nedeniyle bazı vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

Adıyaman´ın Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından meydana gelen artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine girmekten korkan vatandaşlar geceyi yaktıkları ateşin başında dışarıda geçirdi.

AFAD tarafından şehrin değişik noktalarında kurulan çadırlarda kalmayı tercih etmeyen vatandaşlar, evlerinin önünde ısınmak için yaktıkları ateşin başında bekledi. Battaniyelere sarılan vatandaşlardan bazıları sabaha kadar bu şekilde bekleyeceklerini ifade ederken bazıları ise kendilerine verilecek çadırları beklediklerini söyledi. Artçı sarsıntılar nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, her 10 dakikada bir büyük bir sarsıntı yaşadıklarını ifade etti.

UMKE tarafından hastane bahçesinde kurulan çadırda görevli sağlık personeli de soğuktan korunmak için ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

 

Vali Abdullah Erin´in Deprem Sonrası Açıklamaları

Adıyaman´ın Samsat ilçesinde yaşanan depremin ardından bölgede incelemelerde bulunan Vali Abdullah Erin, Adıyaman merkez, Samsat ve Kahta´da pazartesi gününe kadar okulların tatil edildiğini açıkladı. Yaşanan depremin meydana getirdiği hasar ve yaralıların durumu hakkında bilgi veren Vali Abdullah Erin, ?Depremin yaşandığı andan itibaren yaptığımız incelemelerde gönlümüz rahat bir şekilde can kaybının olmadığını söyleyebiliyoruz. 30 civarında yaralımız var ama bunun büyük bölümü korku ve endişe gibi benzeri rahatsızlıklar. Yaralılara da gerekli müdahaleler yapıldı. Sadece bir hastamızın ayağında yüksekten atlama nedeniyle ameliyat gerektirebilecek bir hasar var. Vatandaşlarımızın geceyi rahat geçirebilmelerine yönelik her türlü önlem ve tedbir alındı. Elimizdeki çadır ve battaniye kapasitesinin yetmeyeceğini düşünerek çevre illerden AFAD Başkanlığının koordinesinde yeterli sayıda çadır ve battaniye elimize ulaşmış durumda. AFAD Başkanımızla beraber birkaç köyümüzde incelemede bulunduk. İlk gece vatandaşlarımıza belediyemizin de katkılarıyla 5 bine yakın sıcak yemek ikramı gerçekleştirilecektir. Çadırlar kurulacak ve vatandaşlar için ısınma cihazları olacak. İlk hasar çalışmaları yapıldı. Samsat merkezde kamu kurum ve kuruluş binalarıyla şahıs binalarında kısmi hasar var. En çok hasarı Taşkuyu ve Akdamar köyümüz başta olmak üzere 4 - 5 köyümüz görmüş. Yarın komisyonumuz ilk tespitleri yapacaklar. Bir hafta içerisinde de kesin tespitler yapılacak. Vatandaşlarımızın artçı sarsıntılardan zarar görebilecekleri binalardan, başta valilik binası, eski binalarımız var. Riskli binalar var, bunların hepsini boşalttık? dedi.(CO)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı