OPRUKÇU:  ?ÇATALAN SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ´´
YEREL 23.02.2017 10:59:08 285 0

OPRUKÇU: ?ÇATALAN SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ´´

ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin çevre ve insan sağlığının korunması bağlamında görevlerini hassas bir şekilde yerine getirdiğini belirterek, amaçlarının her zaman tüm hizmetlerini yüksek kalitede sunmak olduğunu söy

CİHAT OVALI:

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, vatandaşlara sağlıklı, kaliteli ve dünya standartlarında içme ve kullanma suyu ulaştırdıklarını söyledi.

Oprukçu, su kaynaklarından alınan ve Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisi´ne ulaştırılan ham suların, burada birçok işlemden geçerek içilebilir hale geldiğini ifade etti. Tam otomasyon ile çalışan arıtma tesisinden çıkan ve musluklardan akan sulardan alınan günlük numunelerin su kalite parametre analizleri ile değerlendirmeleri de düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Çatalan Arıtma Tesisi´nde bulunan kimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında bilgi, bilim ve teknoloji harmanlanarak hijyenik çalışma prensibi uygulanıyor. Yüksek teknolojik donanıma sahip olan laboratuvarlar ve uzman personellerinin titiz çalışmaları neticesinde Çatalan suyunun kalitesinden ödün verilmiyor.

Çatalan suyunun arıtma işlemlerinde, ?´Dünya Sağlık Örgütü (WHO)´´, ?´TSE 266´´, ?´İçme Suyu Elde Edilen ve Elde Edilmesi Planlanan Yüzeysel Suların Kalitesine Dair Yönetmelik´´ ve ?´İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik´´ hükümleri ve yönetmeliklerin ekinde belirlenmiş olan içme ve kullanma suyu standartları izleniyor? dedi.

Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin çevre ve insan sağlığının korunması bağlamında görevlerini hassas bir şekilde yerine getirdiğini belirten ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, amaçlarının her zaman tüm hizmetlerini yüksek kalitede sunmak olduğunu vurguladı. Adana´da ikamet eden vatandaşların musluktan akan suları gönül rahatlığı ile içebilmeleri için son derece dikkatli çalışıldığını söyleyen Genel Müdür Oprukçu, Çatalan suyunun her zaman kesintisiz, kaliteli, sağlıklı ve ekonomik bir şekilde Adana´ya dağıtılacağını da ifade etti.

Oprukçu şunları söyledi:

´´Başarımızın odak noktasında vatandaşlarımız var ve asla bunu unutmadan hareket ediyoruz. Tüm personellerimiz yaptığımız işin, verdiğimiz hizmetlerin ne denli önemli olduğunun ve hayati önem taşıdığının bilinciyle hareket etmektedir. Şeffaf, adil ve dürüst olmak temel değerlerimizdendir. Bu şeffaf hizmet anlayışımızdan dolayı da sulardan alınan günlük numunelerin tabi tutulduğu testlerin sonuçları kurumsal web sitemizde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Dileyen vatandaşlarımız www.adana-aski.gov.tr adresinden de takip edebilirler.´´(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli