Başkan Sözlü´nün temyiz davası Bölge İstinaf Mahkemesi´nde görülecek
SİYASET 22.02.2017 16:04:32 210 0

Başkan Sözlü´nün temyiz davası Bölge İstinaf Mahkemesi´nde görülecek

Adana 6´ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen yolsuzluk davasında 5 yıl hapis cezası alan Başkan Sözlü, Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesinin onaması halinde görevinden uzaklaştırılacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında verilen 5 yıl hapis cezasıyla ilgili kararın temyiz davası Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesinde görülecek. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararın Bölge İstinaf Mahkemesince onanması halinde Sözlü´nün başkanlık görevi sona erecek.
Başkan Sözlü´nün Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde parke taşı ihalesinde iş tamamlanmamasına rağmen tüm ödemeleri yaptığı ve eksik kalan işi de Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ASKİ marifetiyle tamamlatmaya çalıştığı iddiasıyla ´Edimin ifasına fesat karıştırmak ve rüşvet almak´ suçlamalarıyla hakkında 19 yıl istenen davada dün karar açıklandı.


Sözlü´ye rüşvet almak suçlamasından beraat verilirken, ´edimin ifasına fesat karıştırmak´ suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Duruşma sonrasında partililerine seslenen Sözlü, kararın ´siyasal´ olduğunu vurgulayarak, mahkeme başkanını FETÖ bağlantılı olmakla suçlayıp, hukuk mücadelesini sürdüreceği mesajını verdi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da Sözlü´nün ifadeleri nedeniyle ayrıca bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Bu arada, Sözlü davasının taşınacağı üst mahkemenin Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesi olduğu bildirildi. En geç 1 ay içerisinde kararın çıkması beklenirken, cezanın onanması halinde Sözlü´nün Belediye Başkanlığının otomatikman düşeceği açıklandı. Ek ceza çıkma ihtimalinde ise Sözlü´nün dosyayı Yargıtaya taşıma hakkı bulunuyor. Ancak, İstinaf Mahkemesi onadığı takdirde karar kesinleşiyor.

Durak:Benim davamla karıştırılmasın


Öte yandan, 28 Mart 2010 yılında hakkındaki ´yolsuzluk´ iddiaları nedeniyle soruşturma yürütülen dönemin Adana Büyükşehir Başkanı Aytaç Durak da görevden alınmış, bir süre yerine vekaleten Zihni Aldırmaz görev yapmıştı. Zihni Aldırmaz da başkanlık görevi sürecinde FETÖ´ye çıkar sağladığı iddiasıyla görev süresi tamamlandıktan kısa süre sonra tutuklanıp bir süre sonra tahliye edilmişti.
Aytaç Durak´ın her ne kadar hakkındaki davalardan beraat etmişse de görevden alınması, Zihni Aldırmaz´ın FETÖ´den tutuklanması ve Başkan Hüseyin Sözlü´ye 5 yıl ceza verilmesi kamuoyunda da şaşkınlıkla karşılandı. Vatandaşlar, kent yöneticileri üzerinde siyasi bir çekişme olduğunu öne sürerken dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kendi davasıyla Sözlü´nün davasının aynı kefeye konulamayacağını bildirdi.
Aytaç Durak, FETÖ´nün girişimleri nedeniyle yıllarca aleyhinde kampanyalar kurulduğunu ve parti genel başkanları nezdinde algı operasyonları düzenlendiğini aktardı. Hüseyin Sözlü´nün davasıyla ilgilenmediğini ancak karşılaştıkları siyasi müdahalelerin benzetilemeyecek derecede olduğunu anlatan Durak, şunları söyledi:
"İtirafçının da dediği gibi, ´Aytaç Durak´a kumpasta görevli olduğum için geldim´ demişti yıllar önce. Benim başıma gelen operasyon, FETÖ´nün belediye imkanlarını kullanmak istemesinden kaynaklanıyordu. Sonuçta zaten yerime gelen Zihni Aldırmaz da yargılanıyor FETÖ´ye çıkar sağladığından dolayı. İtirafçı da öyle dedi. ´İşimize yarar bir eleman getirdik oraya´ diyor Zihni Aldırmaz için. Sözlü konusunda polemiğe girmek istemiyorum. Benim davamla kesinlikle alakası yok. Türkiye´deki bütün davalardan daha farklıydı benim davam. Milli iradenin çiğnenmesidir. FETÖ´nün başarısıdır bu."(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli