TERÖR VE ŞEHİT HABERLERİ ÇOK KONUŞULDU
GÜNDEM 31.01.2017 11:40:02 99 0

TERÖR VE ŞEHİT HABERLERİ ÇOK KONUŞULDU

Türkiye Gündeminin Ocak ayında öne çıkan başlıkları belli oldu ?

Türkiye´de 2017 yılının ilk ayında gündemin öne çıkan başlıkları belli olurken, Ocak ayında en çok terör ve şehit haberlerini konuştuğumuz ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress´in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan ?Türkiye Gündemi? araştırmasına göre, başta DAEŞ ve PKK terör örgütlerinin yaptığı saldırılar olmak üzere ülkemizde meydana gelen terör olayları ve şehitlerimizle ilgili yazılı basına 85 binin üzerinde haber yansıdığı tespit edildi.

FETÖ Gündemden Hiç Düşmüyor?

Gündemin ikinci sırasında 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası başlatılan FETÖ Operasyonları yer alırken, Türkiye´nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan darbecilerin devletten temizlenmesine yönelik operasyonlar dahil FETÖ hakkında yazılı basında 22 binden fazla haber çıktığı belirlendi.

Anayasa Değişikliği Meclisten Geçti?

Geçtiğimiz ay mecliste görüşmeleri başlayan ve yaşanan büyük tartışmalardan sonra kabul edilen Anayasa Değişikliği ile ilgili yazılı basında 16 binden fazla haber yayınlandığı belirlenirken, yasa gereği halkın onayına sunulması gereken ve ne zaman yapılacağı tartışmaları ile gündemde olan referandum hakkında ise 13 binden fazla haber çıktığı tespit edildi. Anayasa paketi içinde yer alan Başkanlık Sistemi ile alakalı da yazılı basında 5 bini aşkın haber yer aldığı saptandı.

Kıbrıs Görüşmeleri Hakkında 8 Binden Fazla Haber ?

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için İsviçre´nin Cenevre şehrinde KKTC ve Kıbrıs Rum Kesimi arasında yapılan Kıbrıs Görüşmeleri de geçtiğimiz ayın en çok konuşalan konuları arasında yer alırken, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere´nin garantör ülke olduğu müzakereler hakkında yazılı basında 8 bini aşkın haber çıktığı belirlendi.

Türkiye Yılbaşı Gecesi Büyük Şok Yaşadı ?

Yılbaşı gecesi tüm Türkiye´yi şoka uğratan Ortaköy´de bir gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırı sonucu 39 kişi hayatını  kaybederken, olay ülke gündeminde bomba etkisi yarattı. Saldırıyı gerçekleştiren saldırgan yapılan başarılı bir operasyonla sağ olarak yakalanırken, bu olay Ocak ayı boyunca yazılı basında 6 bine yakın habere konu oldu.

Gündemin Öne Çıkan Diğer Başlıkları ?

Türk Silahlı Kuvetleri´nin terör örgütlerine yönelik olarak başlattığı ve halen devam eden ?Fırat Kalkanı´ harekatında 2 bin 477 terörist etkisiz hale getirilirken, operasyon hakkında yazılı basına 5 binin üzerinde haber yansıdığı belirlendi. Yaşanan terör olayları ve yapılan tasfiyelerin devam etmesi nedeniyle üç ay daha uzatılan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması tartışılmaya devam ederken, OHAL hakkında yazılı basında 5 bine yakın haber yer aldığı tespit edildi. Kazakistan´ın Astana kentinde Türkiye ve Rusya öncülüğünde düzenlenen Suriye´de kalıcı barış sağlanması konusundaki görüşmeler de Türkiye gündeminde 3 bine yakın haberle yer buldu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı