SİYASET 13.01.2017 11:17:20 434 0

"YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ"

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal,"Her zaman doğru olanı haykırarak halkımızla birlikte el ele cumhuriyetimizi sonuna kadar korumaya devam edeceğiz. Rejim değişikliğine, diktatörlüğe, açık faşizme, anayasal padişahlığa "Hayır" diyeceğiz, "Hayır" diyece

ÖZEL HABER: EYYÜP ALTUN

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Anayasa değişikliği tasasının TBMM Genel Kurulunda görüşülürken yaptığı konuşmada,"Her zaman doğru olanı haykırarak  halkımızla birlikte el ele cumhuriyetimizi sonuna kadar korumaya devam edeceğiz. Rejim değişikliğine, diktatörlüğe, açık faşizme, anayasal  padişahlığa "Hayır." diyeceğiz, "Hayır." diyeceğiz, geçit  vermeyeceğiz.Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Topal, ülkede iç ve dış politikanın iflas ettiğini belirterek,"Teröristler cirit atıyor, vatandaşlarımız ölüyor, milletimiz kan ağlıyor. Suriye savaşının Hatay ekonomisine maliyeti 8 milyar doların üstünde. Getirmeyi planladığınız değişiklik bu zararı telafi edecek mi? Hayır. Sadece Hatay´da genç işsizlik oranı yüzde 25. Partili Cumhurbaşkanlığı geldiği zaman gençlerimiz iş sahibi olacak mı? Hayır. Dolar 4 liraya doğru gidiyor, euroyu konuşamıyoruz bile; borsa tamamen çökmüş, her yanınız FETÖ´cü dolmuş. Memleketimizde onca sorun varken, maalesef, bugün bir kişinin siyasi ikbali için "partili Cumhurbaşkanlığı" adı altında anayasal padişahlık sistemini getirmeye çalışıyorsunuz" dedi.

"Bir kişi bir partinin genel başkanı olacak, milletvekillerini belirleyecek, MYK´sına başkanlık edecek, parti başkanı olarak bürokratları atayacak, atadığı kişilerden oluşan Millî Güvenlik Kuruluna başkanlık edecek, HSYK üyelerini belirleyecek, Anayasa Mahkemesi üyelerini atayacak, Meclisi de beğenmezse feshedecek" diyen Topal,"Üstüne de devletin ve milletin birliğini temsil edecek. Valileri atayacak, kaymakamları atayacak, il başkanlarını, ilçe başkanlarını atayacak. Biz de bundan bütün bunları yaparken ettiği tarafsızlık yeminine bağlı kalmasını bekleyeceğiz, öyle mi?

Mümkün mü bu değerli arkadaşlar, mümkün mü? Bunun adı dünyanın her yerinde diktatörlüktür, anayasal padişahlıktır. Bu gömlek ulusal kurtuluş mücadelesi vermiş bu ulusa dar gelir, dar. "Giy-di-re-me-ye-cek-si-niz." On dört yılda neyi yapamadınız da diktatörlük rejimiyle yapacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Topal şöyle devam etti:

"Teklifiniz bir yıl önce yasalaşmış olsaydı Beşiktaş´taki, Kayseri´deki, Suruç´taki, Ankara´daki, Taksim´deki, Atatürk Havaalanındaki bombalar patlamamış mı olacaktı, bunu engelleyebilecek miydiniz? On dört yıldır siz iktidardaydınız. FETÖ terör örgütüne "Ne istediniz de vermedik?" diyenler, on dört yıllık iktidar bu işin neresinde, bunu size soruyorum. Her olayda parmağı olan on dört yıllık iktidarınız, maalesef "FETÖ yaptı" deyince "Kandırıldık" dediniz. Peki, yarın yeniden "Kandırıldık" derseniz kim yaptı diyeceksiniz, "metö" mü "retö" mü yaptı diyeceksiniz? Bugün gelinen noktada, kendi iradesiyle birlikte milletin iradesini de tek bir kişiye bırakan bu taslağı destekleyenleri tarih affetmeyecek ve ne yaparsanız yapın, ne ederseniz edin, öyle bir gün gelecek ki Hun İmparatorluğu´ndan

Göktürklere, Karamanlılardan Büyük Selçuklu İmparatorluğu´na, Osmanlı

İmparatorluğu´ndan Türkiye Cumhuriyeti´ne, adınız, getirmeye çalıştığınız diktatörlük rejimiyle demokrasi ve cumhuriyete ihanet edenler içerisinde maalesef yer alacaktır. Çanakkale´de yedi düvele "Dur yolcu!" diyen, Amasya Genelgesi´nde "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı belirleyecektir" diyen, İstiklal Marşı´na "Korkma!" diye başlayan bu şanlı millet, ne dedesi tavuk kümesinde saklananları ne de Seyit Onbaşıları da unutmadı. Saltanat sevdalıları olan sizleri de unutmayacak. Göğsünü -bu hayasızca- siper etmiş bu kürsüde oturan cumhuriyet sevdalılarını da unutmayacak."

Bağımsızlığı karakteri olarak içselleştirmiş bu yüce milletin, asla şahsi emellerini gerçekleştirme şansı vermeyeceğini vurgulayan CHP Hatay

Milletvekili Serkan Topal sözlerini şöyle tamamladı:

"Her zaman doğru olanı haykırarak halkımızla birlikte el ele cumhuriyetimizi sonuna kadar korumaya devam edeceğiz. Rejim değişikliğine, diktatörlüğe, açık faşizme, anayasal padişahlığa "Hayır" diyeceğiz, "Hayır" diyeceğiz, geçit vermeyeceğiz.Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti." (VŞ)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false