?PADİŞAHIM ÇOK YAŞA DİYE BAĞIRANLAR LİSTEYE GİRECEK?
SİYASET 11.01.2017 14:32:03 237 0

?PADİŞAHIM ÇOK YAŞA DİYE BAĞIRANLAR LİSTEYE GİRECEK?

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, anayasa değişikliğini savunan milletvekillerini eleştirdi

 FEHMİ İNCEOĞLU:(ÖZEL HABER)

Ermeni kökenli Türk siyasetçi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili  Garo Paylan,  TBMM Genel Kurulda görüşülen olan 447 sıra sayılı Kanun Teklifi´nin 2´nci maddesinin metninden çıkarılmasını teklif etti. Bu önergeye komisyon ve hükümet katılmadı. Garo Paylan, kendi önergesi üzerine 5 dakika süren bir konuşma yaptı.

Paylan, ?İktisatçılar bilir, bir iktisat kuralıdır, bir şeyin sayısı çoğaldığında değeri artmaz, tam tersine düşer. Bir şeyin değerini belirleyecek şey, onun ne ihtiva ettiğidir. Demokrasilerde güçler var; yasama, yürütme ve yargı. Ben on sekiz aylık bir parlamenterim ve gerçekten, gördüğümüz saygıdan dolayı ciddi anlamda şikâyetçiyim. Yalnızca benim değil, bütün parlamenterlerin gördüğü saygıdan ve o güçler dengesinden aldığı güçten ciddi anlamda şikâyetçiyim ve bunu daha iyi bir noktaya getirmek için milletvekili oldum. Eminim ki hepiniz de benzer şeyleri hissediyorsunuz. Oysa bu gelen öneriyle arkadaşlar, biz çok daha kötü bir yere savrulacağız. Hani "Türkiye Büyük Millet Meclisi" deniyor ya, bu öneri geçerse "Türkiye Büyük Millet Meclisi" tabelasını indirip yerine "Türkiye büyük millet noteri" diye bir tabela asabiliriz; böyle bir riskle karşı karşıyayız. Zaten durumumuz son derece kötü, bundan çok daha kötü bir yere savrulma riskiyle karşı karşıyayız çünkü millet, vatandaşlar ve seçmenlerimiz "Güç nerede? Ben nereye başvurursam işimi çözerim?" diye bakar? dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olduğunu söyleyen Paylan, ?Plan ve Bütçe Komisyonuna önergelerle ilgili, yasalarla ilgili baskı grupları gelip bize sarılmıyorlar "Şu yasayı değiştirin" diye, sivil toplum örgütleri bize gelmiyor, yasa değiştirmek isteyenler bize gelmiyor; yürütmeye gidiyorlar, diyorlar ki: "Benim şu işim var, hallet." Şimdi gücü daha da fazla Saray´a bağlayacağız ve tamamen gücün nerede olduğunu millet bilecek ve gidecek, Saray´da işini çözmeye çalışacak. Meclis ise maalesef ve maalesef bir noter hâline gelecek arkadaşlar. "Başkanlık sistemi" diyorsunuz; bakın, iki ay önce Amerika Birleşik Devletleri´ne bir ziyarette bulundum, Senatoyu gezdim, Kongreyi gezdim. Orada Kongre üyelerinin gördüğü saygıya imrendim, senatörlerin gördüğü saygı zaten bambaşka. "Amerika Birleşik Devletleri´nde bir senatör mü olmak istersin, yoksa bir bakan mı olmak istersin?" diye sorulduğunda senatörler "Bakan da kimmiş?" der çünkü senatörler, Kongre üyeleri güçlüdür, saygı görürler? dedi.

AKP´li Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu oturduğu yerden laf yetiştirmeye çalıştı ve ?Biz de oraya geleceğiz işte, biz de öyle yapacağız? dedi.

Garo Paylan devamla, ?Ama arkadaşlar, bakın, eğer ki bu Anayasa teklifi buradan geçerse, eğer ki referandumdan da geçerse güç tek bir noktaya doğru savrulacak ve o güç gücü eline aldıktan sonra Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası´nı asla ve asla değiştirmeyecek, bunu biliyoruz, bu yasalarla gidilecek seçime 2019´da ve 2019´da şöyle olacak: AKP´nin de Genel Başkanı olacağına göre Recep Tayyip Erdoğan, öngörüldüğü gibi, en çok "Padişahım çok yaşa!" diye bağıranlar listeye girecek; en çok yasama yapanlar değil, en çok "Padişahım çok yaşa!" diye bağıranlar listeye girecek? diye konuştu.

 Bu kez AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da, ?Sen de bağır, sen de gir? dedi.

Garo Paylan devamla, ?Şimdiden bence antrenmanlara başlayın, "Padişahım çok yaşa!" antrenmanlarına başlayın derim? dedi.

AKP´li Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, ?Sen de bağır, seni de alacağız. Sen niye bağırmıyorsun? ? diye bağırdı.

Garo Paylan devamla, ?Değerli arkadaşlar, bakın, gördüğümüz saygıdan eğer ki memnun değilsek güçleri dengelemeliyiz, gücü bir yere vererek bu girdaptan çıkamayız. Gelin, güçleri dengeleyecek bir öneriyi hep beraber geliştirelim. Eğer ki biz güçleri dengelemezsek, Parlamentoyu boşa çıkarırsak bunun vebali hepinizin boynuna olur, sizlerin de boynuna olur, öncelikle bu öneriyi getiren ilk imzacıların boynuna olur. Bizler Meclisimizi bir noter hâline getirmek istemiyorsak -mevcut durumda da noter gibi çalışıyor maalesef ama daha da- yalnızca saraydan gelen bütün kanunları onaylayacak bir noter Meclisine çevirmek istemiyorsak, bu yasayı, gelin, geri çekelim diyorum arkadaşlar. Saygı görmek isteyenler saygıyı hak eder. Hep beraber bu saygıyı hak edelim diyorum. Saygılar sunarım? diye konuştu.

AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ise, ?Biz görüyoruz, sen kendine bak? diye laf attı.

Garo Paylan da ?Çok görüyorsun? diye yanıtladı ve kürsüden indi.(VŞ)

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false