Korsan servis tepkisi
YAŞAM 6.12.2016 14:46:56 496 0

Korsan servis tepkisi

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek ile Adana Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin, Adana merkez ve ilçelerinde yaşanan korsan taşımacılığının kangren haline dönüştüğünü belirterek, yetkilileri acil

Birlik Başkanı Sözütek ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Perçin, korsan servis taşımacılığının Adana merkez ve ilçelerinde giderek yaygınlaştığına dikkat çekerek, gerekli önlem ve tedbirlerin bir an evvel alınarak, kayıt dışı yolcu taşımacılığı yapanların kayıt altına alınmasını istediler.
Başkan Sözütek, Adana´da Büyükşehir Belediyesi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü´nün korsan servislerle ilgili uygulamalarının yetersiz kaldığını ve yeterli mücadele yapılmadığına dikkat çekerken, "Denetimler sürekli kayıtlı esnaf üzerinde yapılıyor. Varsa yoksa kayıt altındaki özel halk otobüsleri, minibüsler ve servisçilere ceza yazılıyor. Kaza olunca hemen servis aracı deniyor. Korsan servis aracı mı değil mi bakılmıyor. Örneğin, bahçeciler olarak adlandırılan, narenciye bahçelerine, tarlalara ırgat, işçi götüren servis araçları büyük problem. Hem minibüs, hem otobüs olarak servis kayıtları yok, fenni muayeneleri yok, nereye gidip geldikleri belirsiz, tamamen serbest çalışıyorlar. Onlar bir liralık araçla 5 lira kazanıyorlar, bizim esnafımız 5 liralık araçla 1 lira ancak kazanabiliyor. Kayıtlı esnaflarımız perişan" dedi.
Sözütek, korsan denetimlerinin artırılması halinde hem milli gelirde artış, hem de kazalarda azalma olacağını ve haksız rekabetin son bulacağını da ifade ederek şöyle dedi:
"Hangi meslek grubunda olursa olsun, tüm korsan çalışanlardan şikayetçiyiz. Denetimler yapılsın, kontrol altına alınsınlar, tespit edilenler gelsin odalarına kayıt yaptırsınlar. Devletine vergisin ödeyen, primini yatıran, istihdam sağlayan kayıtlı esnafın ne günahı var. Esnafımız zaten elinden boğazına zor lokma götürüyor. Servis taşıma yeterliliğine sahip olmayan korsan araçların bu şehrin cadde sokak ve kavşaklarında çalışarak, ekmeğimizi elimizden almasına artık seyirci kalınmamasını istiyor ve bekliyoruz. Bu konuda valimizden, büyükşehir belediye başkanımızdan tedbir istiyoruz, yasa dışı, kanun dışı korsan çalışan kim varsa Suriyeliler dahil önlenmesini istiyoruz."
Adana Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin de, yıllardır korsan servis konusunu gündeme getirmekten artır utanır hale geldiklerini, ancak servisçi esnafının ekmeğine gizli ortak olan bu korsanlara yönelik kesin yaptırımlarını bir türlü uygulanmadığını iddia etti.
Korsan taşımacılık yapan araçların önlenememesini anlamakta güçlük çektiklerinin altını çizen Perçin, ?Okullara, fabrikalara, organize sanayi bölgesine, kurum, kuruluş ve iş yerlerine taşımacılık yetkisi olmayan korsan araçların bu şehrin tüm cadde, sokak ve kavşaklarında bizlerin gözlerinin içine baka baka cirit atıyorlar. Ulaştırma Bakanlığı, Tarsus´ta servis araçlarına D-4 belgesi vermesine rağmen, Adana´da D-2 belgesi ya da belgesiz herhangi bir güzergah almadan yolcu taşıyorlar.  Sugözü Termik Santrali´ne de S plakası ile gidilmesi gerekirken, Adana içinden çalışanları topluyorlar, D-2 ile yolcu taşımacılığı yapıyorlar, buna belediye de, trafik de göz yumuyor. Adana şehir içinde kayıtlı esnafımız kadar da korsan çalışan servisler var. Özgecan cinayetindeki gibi olaylar yaşandığı zaman bizim adımız kötüye çıkıyor, esnafımız olumsuz etkileniyor" diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli