Gözler yılın son derbisinde
SPOR 2.12.2016 13:41:33 220 0

Gözler yılın son derbisinde

Beşiktaş, bu sezonun başından beri deplasmanlarda oynadığı bütün maçlarda sahadan puan ya da puanlarla ayrıldı. Siyah-beyazlıların Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe´ye karşı nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.

Spor Toto Süper Lig´in 13. haftasında Beşiktaş, Kadıköy deplasmanına konuk olacak. Kritik derbi maçta siyah-beyazlı taraftarlar da uzun bir aranın ardından Ülker Stadyumu´nda takımlarını destekleyebilecek. Karşılaşmayı hakem Hüseyin Göcek yönetecek. Müsabaka saat 19.00´da başlayacak.

DEPLASMAN KARNESİ OLUMLU

Lider Medipol Başakşehir´in ardından ligde geride kalan 12 haftada deplasmanda oynadığı 6 maçta 14 puanla en çok puan toplayan ikinci takım olan Beşiktaş, yarın Fenerbahçe deplasmanına konuk olacak. Deplasmanlarda 6 maçta 9 gol atan siyah-beyazlı takım kendi ağlarında ise 4 gol gördü. Şampiyonlar Ligi´nde de deplasmanda iki maça çıkan Şenol Güneş ve öğrencileri Napoli´yi 3-2 mağlup ederken, Benfica ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş bu sezon başından beri deplasmanlarda oynadığı toplam 8 maçta 18 puan topladı. Kara Kartal´ın maç başında deplasman puan ortalaması ise 2,5.

EN SON GALİBİYET 2005´TE

Namağlup olarak hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi´nde yoluna devam Beşiktaş, unvanını korumak istiyor. Ancak 17 Nisan 2005´de oynanan ve 4-3´lük skorla Beşiktaş´ın Fenerbahçe´yi Kadıköy´de mağlup ettiği maçtan beri siyah-beyazlılar ezeli rakibini deplasmanda mağlup edemiyor. İki takım arasında oynanan 120 maçta ise Fenerbahçe´nin üstünlüğü bulunuyor. Bu 120 maçta 45 kez galibiyetle sahadan ayrılan sarı-lacivertlilere karşı Beşiktaş ezeli rakibini 38 kez mağlup edebildi. 37 maç ise berabere sonuçlandı.

İki ezeli rakip arasında oynanan son 5 maçta ise Fenerbahçe´nin 4 galibiyetine, Beşiktaş 1 galibiyetle yanıt verdi. 1 maç ise berabere bitti. Bu 5 maçta sarı-lacivertli takım rakip ağlara 7 gol kaydederken, siyah-beyazlılar ise 4 golle yanıt verdi.

FİKRET ORMAN: ´İNŞALLAH GÜZEL BİR SONUÇLA TARAFTARIMIZI MUTLU EDECEĞİZ´

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yarın oynanacak Fenerbahçe dersibiyle ilgili olarak, "İnşallah güzel bir sonuçla taraftarımızı mutlu edeceğiz" dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Tekirdağ´ın Çorlu ilçesinde bir alışveriş merkezinde Beşiktaş´ın lisanslı ürünlerinin satılacağı Kartal Yuvası mağazasının açılışına katıldı. Mağazanın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fikret Orman, açılışta kendisine taraftarın yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Hamdolsun her yerde taraftarımızın Beşiktaş camiasının başkanına ilgisi çok fazla. Demek ki doğru işler yapıyoruz. İnsanlar da bunu başkanlarına gösteriyorlar? dedi.

OĞUZHAN ÖZYAKUP "BEN BİZİM TAKIMI AVANTAJLI GÖRÜYORUM"

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, yarın deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe derbisiyle ilgili, ?Şu anda puan farkı var. Ben bizim takımı avantajlı görüyorum? dedi.

Siyah-beyazlı takımın başarılı orta sahası Oğuzhan Özyakup,  derbi öncesi açıklamalarda bulundu.Derbinin havasının farklı olduğunu ama takım olarak her maça galibiyet parolasıyla çıktıklarını dile getiren Özyakup, ?Derbinin havası biraz farklı. Büyük maçlar sonuçta. Ama bu hafta içi kupa maçı vardı. Orada oynayan kadroyla dinlenen kadro diyelim birlikte ilk kez dün idmana çıktık? şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE SERİYE DEVAM ETMEK İSTİYOR

Spor Toto Süper Lig´de oynadığı son 9 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Fenerbahçe, yarın evinde oynayacağı Beşiktaş derbisini kazanarak seriye devam etmek istiyor.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig´in 13. haftasında yarın saat 19.00´da Ülker Stadyumu´nda Beşiktaş´ı ağırlayacak. Spor Toto Süper Lig´e iyi bir başlangıç yapamayan Fenerbahçe, kötü gidişata dur diyerek Spor Toto Süper Lig´de ve UEFA Avrupa Ligi´nde oynadığı son 11 maçta da mağlup olmadı. Sarı-lacivertliler derbiyi kazanarak hem seriye devam etmek hem de rakibiyle arasındaki puan farkını 1´e indirmek istiyor.

EZELİ RAKABETTE 121. RANDEVU

Fenerbahçe ve Beşiktaş şu ana kadar ligde 120 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe´nin 45, Beşiktaş´ın da 38 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 37 maçta ise birbirine üstünlük sağlayamadı.

FENERBAHÇE 11 SENEDİR EVİNDE KAYBETMİYOR

Fenerbahçe´nin evinde Beşiktaş´a karşı oynadığı 60 maçta 24 galibiyeti bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise Kadıköy´de 16 kez kazanabildi. Fenerbahçe, 17 Nisan 2005´te oynanan ve Beşiktaş´ın 4-3´lük üstünlüğüyle sonuçlanan karşılaşmadan bu yana evinde rakibine karşı kaybetmiyor.

DÜDÜK HÜSEYİN GÖÇEK´TE

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak zirveyi yakından ilgilendiren derbi mücadelesini Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek´in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kemal Yılmaz üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Tolga Özkalfa olacak.

LİDERLİK YARIŞINDA EN ÖNEMLİ SINAV

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig´de geride kalan 12 hafta sonunda 28 puanla ikinci sırada bulunurken Fenerbahçe ise sezon başındaki kötü başlangıca rağmen topladığı 24 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Beşiktaş, ezeli rakibini mağlup ederek 30 puanla lider olan Medipol Başakşehir´i yakalamak isterken, sarı-lacivertliler de alacağı galibiyetle zirve yarışına ortak olmayı amaçlıyor.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı