Süper Lig yine Digitürk´te!
SPOR 21.11.2016 10:47:58 201 0

Süper Lig yine Digitürk´te!

2017-2018´den itibaren 5 sezonluk Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının yayın hakları ihalesini Digiturk, yıllık 500 milyon dolar karşılığında aldı.

TFF´nin Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri´nde gerçekleştirilen ihaleye şartname alan 5 kuruluştan Digiturk ve Turkcell Superonline şirketleri katıldı. Turkcell, sadece mobil yayın haklarını içeren C paketine teklif verirken, Digiturk şirketi ise tüm yayın haklarını içeren D paketine yıllık 500 milyon dolar + KDV, yani yaklaşık 600 milyon dolar teklif vererek ihaleyi kazandı. Digiturk´ün teklifte bulunduğu D paketinde Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları, yurt dışı satışı, radyo, özet, bant ve mobil hakları bulunuyor.

 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yayın ihalesi sonrası yaptığı açıklamada, ?Burada kulüp başkanlarımıza çok büyük işler düşüyor. Bu para sonsuz gelen bir para değil ona göre harcamaları gerekiyor? dedi.

2017-2018´den itibaren 5 sezonluk Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının yayın hakları ihalesini Digiturk, yıllık 500 milyon dolar karşılığında aldı. İhale sonrası açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Her zaman söylüyoruz biz bir aileyiz. Tabii ki bu ailenin içerisinde kendi aramızda üzülmeler olacak ama hepimizin ortak menfaati Türk futbolunun bir araya gelmesidir. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile de çok iyi bir anlayış içerisindeyiz. Allah bozmadan da böyle devam edeceğiz. Tabii ki değerli komisyona da teşekkür ediyorum. 5 tane firma bu işle ilgilendi, ciddi zaman harcadılar. Ama şartlar 2 firmanın katılımına yol açtı. Tekrar hayırlı olsun diyorum" dedi.

?Bu para sonsuz gelen bir para değil?
Bu sene kulüplerin eline geçen paranın 360 milyon Dolar + KDV olduğunu dile getiren Yıldırım Demirören, "2017 Hazirandan itibaren 500 milyon Dolar + KDV. Yani Dolar bazında baktığınızda yüzde 20 gibi bir artış oldu. Bu da çok büyük bir rakam ama mühim olan Türk futbolunun bu rakamı çok olumlu ve faydalı bir şekilde kullanması gerekiyor. Burada kulüp Başkanlarımıza çok büyük işler düşüyor. Bu para sonsuz gelen bir para değil ona göre harcamaları gerekiyor. Ekonomik dağılım olarak altıncıyız ama futbolumuz olarak daha değiliz. Demek ki bizim sadece ekonomik değil, futbol olarak da buralara gelmemiz gerekiyor. Bunu da ekonomik gücü Sayın Başkan Göksel Gümüşdağ´ın da dediği gibi kulüplerimizin düzgün kullanması ve altyapıya vereceğimiz önem ile yapılır. Bugün tarihi bir gün bunu çok iyi değerlendirebilirsek kulüplerimizin, Türk futbolunun önünün çok açık olduğunu söyleyebilirim? diye konuştu.

Gümüşdağ: ?Hedeflenen rakamı yakaladık?
Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ da, ihaleyi kazanan Digiturk´ü kutlayarak, ?Özellikle bizim komisyon başkanımız Hüsnü Güreli´nin bize çok katkısı oldu. Ona da sizlerin huzurunda bir daha teşekkür ediyorum. Sayın TFF Başkanımız Demirören´in dediği gibi Külüpler Birliği Vakfı ile TFF birlik beraberlik içinde bir komisyon oluşturdu ve gece gündüz çalıştı. Bu çalışmanın ürünü de bugün nihayete erdi. Yaklaşık 600-650 milyon dolarlar olan hedef rakamı çok şükür ki bugün yakalamış durumdayız. KDV dahil 600 milyon doları bulan bir rakam. Tabi bugün ihale bitti ama bizim Kulüpler Birliğinin Vakfı olarak da daha yeni başlıyoruz. Çünkü yayıncı kuruluşa ödediği bu paranın karşılığında bizde destek vermeye devam edeceğiz ve futbolun marka değerini her geçen gün arttırmak için ne gerekiyorsa TFF ile birlikte bu çalışmaya destek vereceğiz. Dolayısla ben Yıldırım Demirören ve yönetimine ve Komisyon başkanı ve üyelerinin tamamına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bugün baktığınızda kulüpler açısından hesaplarına göre önümüzdeki yıl Haziran ayı itibari ile yüzde 50´ye yakın bir artışları olacak. Yani bugünkü gelirin yüzde 47,50 civarı bir artış var. Bu artış bence Türk futbolu için tarihi bir artıştır. Ama tabii bu artışlarında doğru kullanmak, finansal fair-play´e uygun kullanmak çok önemli. İnanıyorum ki Türk futbolu için çok önemli bir gün. Bunu doğru kullanırsak Türk futbolu için kullanırsak çok önemli artılar ve değerler kazanırız. Hayırlı uğurlu olsun? ifadelerini kullandı.

Güreli: ?Yüzde 50´lik artış Türk futbolu için çok önemli?
İhaleyi yöneten TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli ise ihale sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ?Kulüpler Birliği ve TFF olarak birlikte yaptığı sinerjiden doğan çok önemli bir rakam ortaya çıktı. Yüzde 50´ye yakın bir artış Türk futbolu için çok önemli. Enteresan bir rakama geldi. Daima mali disiplin ve denk bütçe üzerinden gitmezsek, bu paranın da sonu yok. Bizim federasyonumuzun ulusal lisans talimatı da çok açık. Gelirlerimiz giderlerimize eşit olmalı. Digiturk´e teşekkür ediyorum. Bugüne kadar verdikleri hizmetler için. Çok uzun yıllardır çözüm ortağımız. Türk futbolu için tarihi ve önemli bir gün. Hayırlı uğurlu olsun? şeklinde konuştu.(CO)

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli