?SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER AMA HUKUKUN ÜSTÜNDEYİM DE DİYEMEZ?
SİYASET 8.11.2016 15:00:02 269 0

?SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER AMA HUKUKUN ÜSTÜNDEYİM DE DİYEMEZ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında ?Demokrasilerde ana kural, seçimle gelenin seçimle gider ama seçimle gelen, ´Ben hukukun üstündeyim, ben her istediğimi yaparım´ diyemez. ´Ben savcıya gitmem, hakime gitmem, ifade vermem´ diyemez. Am

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM´deki grup toplantısında yaptığı konuşmasına eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit´i anarak başladı. ?Türkiye nasıl oldu da ezenlerin ve ezilenlerin ülkesi oldu? diye soran Kılıçdaroğlu, ?Dolar almış başını gidiyor söz etmiyoruz, 17 milyon yoksul var söz etmiyoruz. 6 milyon işsizimiz var söz etmiyoruz. Her 4 üniversite mezunundan birisi işsiz. Hepimizin kafasında bir şey var; ne olacak bu Türkiye´nin hali diye. Eğer bu kaygı yerleşmişse bir toplumda görüşü ne olursa olsun bütün vatandaşların kafasında aynı kaygı var. Bugüne dair güveni yok geleceğe dairde güveni yok. ne olacak diye vatandaş kaygı duyuyor. Asla umutsuz olma kardeşim. Ne olursa olsun bil ki bu ülkenin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü savunan, vatanını, bayrağını savunan CHP var? ifadelerini kullandı.

?SENİ ORAYA TÜRKİYE´Yİ BÖL DİYE Mİ OTURTTUK"

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

?Türkiye´nin geldiği hale bakın. Başbakan çıkmış bölünme tehdidinden söz ediyor. ?Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür´ diyor. Seni oraya Türkiye´yi böl diye mi oturttuk. Sen nasıl bu lafı edersin. Söyledim cevap veremiyor. Bu lafı eden bir kişi Başbakanlık koltuğunda oturamaz. Bu lafı eden bölücülerin taşeronluğuna soyunmuş kişidir. Yazık günah bu ülkeye. Türkiye´nin dünya kadar sorunu var. Öyle bir noktaya geldik ki ezenlerin ve ezilenlerin Türkiye´si. Kapı çaldığı zaman herkes kaygıyla kapıyı açıyor. Çünkü bu ülkede can güvenliği yoktur, mal güvenliği yoktur, basın özgürlüğü yoktur kişi özgürlüğü yoktur. Otobüste bile tekme atabilirsin. Bu kadar bölünen bir Türkiye hayra alamet değildir. Toplantı ve gösteri yapma hakkı o da yok ve en önemlisi devleti devlet yapan adalet yok. O nedenle işimiz zor. Bizim taşıdığımız bu kaygıları bütün dünya taşıyor. Onlar da soruyor; Ne olacak bu Türkiye´nin hali ve Türkiye dünyadan soyutlanıyor. Peki biz Cumhuriyet´i neden kurduk. Bugün Türkiye bu dünyanın dışında. Gittikçe Kuzey Kore´ye benziyoruz. Orada da bir diktatör var. bütün dünyadan soyutlanmış vaziyette kendi dünyalarını yaşıyor. bu çok tehlikeli gelişmedir. Diyorlar ki herkes bize düşman, Almanya, Fransa, Amerika, AB, Rusya, Japonya herkes düşman. Ben merak ediyorum peki Birleşmiş Milletler de mi bize düşman. BM açıklama yapıyor, onlar da aynı kaygıyı taşıyor. Türkiye´deki gelişmelerden endişe duyuyoruz diyor. Bunlar televizyon söylüyor mu hayır, gazeteler yazıyor mu hayır çünkü sansür uygulanıyor. BM bu kaygıyı niye dile getiriyor? Çünkü kendilerini BM´ye ihbar ettiler. İhbar eden Türkiye Cumhuriyeti hükümeti. Bizde darbe girişimi oldu 13 maddeyi askıya aldık. İki maddesi çok önemli, bir adil yargılama yapmayacağım. Türkiye´den adaleti kaldırıyoruz diyor. Tutulanlara insanı davranmak ister gözaltı ister hapiste olsun insani davranmayacağım diyor bunlara.?

?17 AĞUSTOS 2016 İTİBARİYLE HAPİSHANELERDE TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ SAYISI 214 BİNE ULAŞMIŞ?

Hapishanelerde 2002´de 60 bin kişi olduğunu, şimdi ise bunun tam dört kat arttığını bildiren Kılıçdaroğlu, ?17 Ağustos 2016 itibariyle hapishanelerde tutuklu ve hükümlü sayısı 214 bine ulaşmış. 10 kişilik koğuşta 30 kişi kalıyor. 2 kişilik koğuşta 10 kişi kalıyor. Öğrenciler hapiste, binlerce suçsuz insan var hapiste sorgusuz sualsiz yatıyor. Üniversite hocaları, gazeteciler hapiste. Dünyada en çok gazeteciyi hapseden ülke Türkiye Cumhuriyeti. Dönüp millete diyeceğiz ki ?bizde demokrasi var´ kimse inanmıyor. Er, erbaşlar, astsubaylar hapiste, erin, erbaşın ne günahı var öğrencilerin ne günahı var. Türkiye´yi bu hale kim getirdi? Onlara kalsa Türkiye´yi bu hale Cumhuriyet Halk Partisi getirdi. Evet mizah gibi geliyor ama öyle. Kendileri yönetiyorlar, kendileri oynuyorlar bir şey aksaklık olunca CHP niye itiraz ediyor. Bir yerde bir mağdur varsa zalimden ötürü baskı altındaysa ben zulmemi sahip çıkacağım mağdura mı sahip çıkacağım. Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır. Türkiye´yi bu hale kim getirdi, iktidardakiler. Nasıl getirdiler. Üç terör örgütüne destek vererek getirdiler. Tek tek sayacağım. Eğer zulümden yana değilseniz, mazlumlardan yanaysanız, Cumhuriyet´ten yanaysanız bunları anlatmak hepimizin ortak görevidir" şeklinde konuştu.

?SEÇİMLE GELENİN SEÇİMLE GİDER AMA SEÇİMLE GELEN, ´BEN HUKUKUN ÜSTÜNDEYİM, BEN HER İSTEDİĞİMİ YAPARIM´ DİYEMEZ?

Belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmadan bir cümlesinin seçildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ?Seçimle gelen seçimle gider diye bir cümle kullandım. Vay efendim sen bunu nasıl söylersin, şunu mu söylememi bekliyordunuz; seçimle gelen darbeyle gider bunu mu söylememi istiyordunuz. Biz 15 Temmuz´a niye karşı çıktık. Ama onların kafası ters çalışıyor. Saraya bağımlı beyinleri. Demokrasilerde ana kural, seçimle gelenin seçimle gider ama seçimle gelen, ´Ben hukukun üstündeyim, ben her istediğimi yaparım´ diyemez. ´Ben savcıya gitmem, hakime gitmem, ifade vermem´ diyemez. Gidecektir, ifadesini verecektir, savunmasını yapacaktır. Hiç kimsenin yargılamanın dışındadır diye bir ayrıcalığı yoktur Türkiye´de. Hiç kimsenin böyle bir ayrıcalığı yoktur. Ben şahsen pek çok davada yargılanıyorum avukatım var, gerektiğinde giderim dilekçemi hazırlıyorum hakkımı savunuyorum. Yargıdan kaçmak değil, eğer yargı taraflı davranırsa hep beraber eleştiririz. Ama yargıdan kaçmamalıyız " değerlendirmesinde bulundu.

 Konuşmasının büyük bir kısmını HDP´li milletvekillerinin tutuklanmasına da ayıran Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin hakkındaki suçların kesinleşmeden tutuklanmasının ´Anayasa´ya aykırı´ olduğunu söyledi.

Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a HDP heyeti ile AKP heyeti arasında imzalanan Dolmabahçe Mutabakatı üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, HDP´lileri kast ederek, "Bunları Kandil´e kim gönderdi?" diye sordu. 

"ADİL YARGILAMA YAPMAYACAĞIZ DİYOR"

Darbe sonrası İnsan Hakları Sözleşmesi´nin maddelerini askıya aldı. Bunlardan iki madde var çok önemli bir adil yargılanma hakkı ne diyor, "Adil yargılama yapmayacağız" diyor. Türkiye´nin saygınlığına gölge düşürüyorsunuz. Böyle bir tablo Türkiye´ye yakışmıyor dediğimiz zaman bizi eleştiriyorlar. 

Hapishanelerde 2002´de 60 bin kişi vardu şu anki rakam 214 bin. Öğrenciler hapiste, binlerce suçsuz insan var hapiste, üniversiteler hapiste. Dünyada en çok gazeteciyi hapseden ülke Türkiye Cumhuriyeti ve dönüp millete diyeceğiz ki bizde demokrasi var kimse inanmıyor. Er ve erbaşlar hapiste, erin ne günahı var öğrencilerin ne günahı var. 

 "TÜRKİYE´Yİ BU HALE KİM GETİRDİ?"

Türkiye´yi bu hale kim getirdi? Onlara sorsak Türkiye´yi bu hale Cumhuriyet Halk Partisi getirdi. Evet şaka gibi ama, kendileri yapıyor. Zalimin yanında susan dilsiz şeytandır. Türkiye´yi bu hale kim getirdi: İktidardakiler. Türkiye´yi bu hale üç terör örgütüne destek vererek getirdiler. Tek tek sayacağım. Bunları gidin her yerde anlatın. Eğer zulümden yana değilseniz, mazlumlardan yanaysanız, Cumhuriyet´ten yanaysanız bunları anlatmak hepimizin görevidir. 

Ben şunu söyledim, belediye başkanları toplantılarında: "Seçimle gelen seçimle gider." Havuz medyası bir cümleyi seçti, ya olur mu öyle şey dedi. Seçimle gelen ben hukukun üstündeyim diyemez. Hiç kimse yargılamanın dışındadır diye bir ayrıcalığı yoktur Türkiye´de. Avukatım var gerektiğinde gidiyorum. Yargıdan kaçmak değil, ama eğer yargı taraflı davranırsa oturup hep beraber eleştiririz. 

Yolsuzluk yapanlar da yargılanmalı. Parti olarak kürsü dokunulmazlığı kalksın diyoruz. Bunlar Kandil´e gitti diyorlar. Allah aşkına bunları Kandil´e gönderen kim. Bunlar hükümetin gözetimi altında İmralı´ya gitmediler mi? Masa kurmadılar mı? Başkanlığı konuşmadılar mı? Bir milletvekilinin suçu kesinleşmeden tutuklanmasına karşıyız, neden Anayasa Mahkemesi´nin kararı var. Bir milletvekili tutuklanırsa temsil yeteneği engellenmiş olur diyor Anayasa Mahkemesi. 

Biz adaleti savunuyoruz. Yeri geldiği zaman en sert eleştirileri biz yapıyoruz. 2010 yılında PKK´yla görüşüyorsunuz dediğimizde çıktı dönemin Başbakan´ı dedi ki, "Biz PKK´yla görüşmüyoruz bunu söyleyen şerefsizdir." Aynı şahıs kalktı 2012´de dedi ki, "Onları Kandil´e ben gönderdim". 

"PKK VE AKP İŞBİRLİĞİ YAPIYOR"

İki kanattan saldırı alıyoruz bir taraftan PKK bir taraftan AKP. İkisi de işbirliği yapıyor. Bakın size Dolmabahçe Mütabakatı´nın fotoğrafını göstereyim. Bunlardan 3´ü şimdi tutuklu 2´si serbest. Kim bunlar? Bunun hesabını soracağım. 

(Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında Dolmabahçe mutabakatından bir fotoğraf gösterdi)

PKK şehirlere bomba doldurdu. PKK mahkemeler kurdu, askere alma şubeleri kurdu. Trafik kontrolü yaptı kimin döneminde CHP´nin döneminde mi? Bize diyorlar ki CHP PKK´ya destek veriyor. Bizim dediklerimiz yanlışsa öyledir. PKK´ya meşruiyet kazandırdılar. Meşru bir organı terör örgütüyle muhattap kılarsanız ona meşruiyet kazandırırsınız. Bunu dile getiren biziz, şimdi suçlanan kim biziz. Habur´da bu ülkenin hakimlerini savcılarını terör örgütünün ayağına kim gönderdi? Bunların hesabını soracağız.

Belçika´da bir mahkeme karar verdi. Diyor ki 2010 yılında açılan dava sonuçlandı. Diyor ki; ?PKK bir terör örgütü değildir, silahlı örgüttür. 30 bin kişinin hayatına mal oldu. Belçika´da 10 kişi ölseydi nasıl karar verirdiniz? Siz nasıl silahlı örgüt dersiniz.? 

Ses çıkaramıyorlar korkularından. Kim ses çıkartıyor: Cumhuriyet Halk Partisi. Size bir şehit annesinin dramını anlatacağım. Kıbrıs Çıkarması´ndan çok daha fazla şehit verdik son bir yılda. Şehit sayısı 800´ü aştı. Umutla çocuğunu askere gönderen anneler, yüreği alev alev yanan anneler. Bir anneden sözedeceğim. Jandarma Er Erkan Özdemir´in annesi Havva Gül Özdemir; Çok minyondu benim oğlum diyor. Herkes bundan asker mi olur diyordu. Şehit olduğunu günü anlatıyor, sabah uyandım baktım baktım Erkan´ın araması yok. Hiç yaşayamadan gitti çocuğum. Benim çocuğum makarnayı çok severdi o gidenden beri makarna yiyemez oldum. 

Bu annenin derdini kim bilecek arkadaşlar. Bu makamlarda oturanlara soruyorum sizin hangi evladınız Güneydoğu´da askerlik yapıyor. Bu annenin dramını kim anlayabilir. Ben anlarım, biz anlarız. Biz ülkesini seven insanlarız hiç kimsenin burnu kanamasın isteriz. 

Murat Tekin, linç edilerek öldürülen öğrencimiz. Hiç kimse gitmemiş evine. Yoksul halk çocukları, Yalova´dan bindiriyorlar araçlara. Gencecik filiz gibi 2. sınıf Hava Kuvvetleri öğrencisi. Babası morga gidiyor, ambulans istedim vermediler diyor. İzmir´de cenazesini kılmak istedik, cenazesini kılmadılar diyor. Aldım köyüne götürdüm defnettim. Mezarına da bir şey yazmadım. Benim oğlum şehittir ve bu kabul edilene kadar o mezara bir şey yazmayacağım diyor. İnsanlığımız kaybedecek noktaya geldik. Müslüman bir ülkede bir Müslüman´ın cenaze namazı kılınamaz hale geldi. 

IŞİD ÖNERGESİNİ AKP REDDETTİ

Adalet istiyorsak bunların hesabını sormak zorundayız. Sadece PKK´ya mı yardım yaptılar hayır IŞID´e de ettileri. IŞID´ı araştırmak için önerge verdik AKP reddetti. 

Soru sordum dedim ki Musul Konsolosluğu basılıp 49 vatandaşımız rehin alındığında neden IŞID´a terör örgütü diyemediniz dedim Başbakan´a halen cevabını veremedi. 

Dün Sayın Erdoğan diyor ki, IŞID denen örgüt hiçbir sebep olmadığı halde sürekli ülkemize eylem arayışı içerisinde. Yani şöyle diyor, Ey IŞID ne istediysen verdik niye eylem yapıyorsun. Bunu kim söylüyor bu ülkenin Cumhurbaşkanı söylüyor. Kendi elleriyle kendi kabahatlerini söylüyorlar. Terör örgütü IŞID´a destek verdiler. Putin El Nusra çekilsin diye bunları arıyor. 

Üçüncü terör örgütü Fethullah Gülen. Yere göğe sığdıramıyorlardı. FETÖ´ye dediler ne istedin de vermedik. Düşünün taşeron işçisi kadro istedi vermediler, onlara 17 üniversite verdiler. Ankara´yı parsel parsel verdiler bunlara. Bu Ankara Büyükşehir Belediyesi´nin parsel parsel cemaate verdikleri arsalar nerede. Onun hesabını sormamız lazım. 

Dün havuz medyasında bir başlık; İzmir Büyükşehir Belediyesi´nde FETÖ operasyonu. Olay ne her yere bir yazı gitmiş. Yahu kardeşim bir operasyon yapacaksanız bakın İstanbul orada duruyor, Ankara orada duruyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi´ni hazmedemiyorlar. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin kredi notu Türkiye´nin kredi notundan yüksek. 

Peki bunlar FETÖ´yü bilmiyorlar mıydı? En baştan beri biliyorlardı. Bir rapor görüşülüyor orada ne diyorlar cemaat himmet paraları alıyor. Ne zaman uyandılar buna, ayakkabı kutularından paralar çıkınca yoksa yedikleri içtikleri ayrı gitmedi. İlker Başbuğ bir açıklama yaptı dedi ki 2008´de cemaatle ilgili MİT´ten rapor istedim. Rapor geldi içinde 8-9 polisin adı var. Bunu Başbakan´a gösterdim dedim ki bu çok önemli, Komutanım bunları çok büyütüyorsunuz diye cevap verdi. 

Ahmet İnsel´in 250 liralık dekontunu 250 bin lira olarak gösteriyorlar. Bunu dile getiren televizyon kanalına gazetenin avukatı bağlanmak istiyor, izin vermiyorlar. 

Türkiye´yi böldürmeyeceğiz diyoruz bundan rahatsızlık duyuyorlar. Doğruları söylemeye her zaman devam edeceğiz. Her zaman halkımızın yanında olacağız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyoruz.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false