İsmail Başkan, ÇGC adaylığını açıkladı
YEREL 3.11.2016 11:39:22 498 0

İsmail Başkan, ÇGC adaylığını açıkladı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin (ÇGC) ocak ayında yapılacak olağan genel kurulu öncesi Gazeteci İsmail Başkan, başkan adayı olduğunu açıkladı.

ÇGC binasında adaylığını açıklayan İsmail Başkan, seçime bayrak yarışı olarak baktığını söyledi. Basın özgürlüğünün tüm Türkiye için önemli olduğunu belirten Başkan, "Ülkemizde en büyük işsizlik sorunu yaşayan mesleklerin başında maalesef medya sektörü geliyor. Maalesef basın özgürlüğünden söz etmemiz mümkün değil. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 1929 yılında söylediği ´Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır´ sözünü anımsatmak istiyorum. Bir ülkede basın özgürlüğü yok ise orada demokrasiden söz etmek mümkün değildir" dedi.

BAŞKAN: PROJELERİM VAR
/resimler/2016-11/3/1141068797461.jpgÇGC´ye Başkan seçilmesi durumunda hayata geçirmek istediği projeler hakkında da bilgi veren İsmail Başkan şöyle konuştu: 
"Umutsuz olmamamız gerekiyor. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Basın özgürlüğünün hepimize, ülkemize gerekli olduğunu biliyoruz.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Bölgemizin en eski ve üyesi en fazla olan kamu yararına bir meslek örgütüdür.

ÇGC´ndeki Basın Merkezini daha aktif hale getirmek istiyoruz. Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversiteleri, yerel yönetimler, mesleki kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Kamu Kurumları ile işbirliğini daha da geliştirme çabasında olacağız.

ÇGC tüzüğünü eksiksiz uygulama çabasında olacağız. Basın Meclisi´ni düzenli toplayarak, mesleğimizin sorunlarını birlikte konuşacağız, birlikte çözüm üreteceğiz. ÇGC tüzüğünde var olan komisyonlara ilaveten yeni komisyonlar kurarak meslektaşlarımızın da bu komisyonlarda görev almasını arzu edeceğiz. Basın Meclisi, oluşturulacak komisyonlarla yönetim kurulumuz meslek içi eğitim ve toplantılar düzenleyerek, meslektaşlarımızın ihtiyaç duyduğu eğitim seminerlerini gerçekleştirme çabasında olacağız.

Değişen ve Gelişen teknoloji karşısında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´ni Teknoloji odaklı, etkin bir kurum haline getirme gayretinde olacağız. ÇGC üzerine düşen sosyal sorumluluk projelerinde de etkin görev alması için çaba göstereceğiz.  

Projelerimizden bir tanesi de Adana´nın tarihi yapılarından birinde ?Adana Basın Müzesi? kurulması için çalışacağız. Bu müzede Adana Basın Kütüphanesi ve arşivi oluşturulmasına ön ayak olmak istiyoruz.

Üyelerimizin ve meslektaşlarımızın sosyal ve özlük hakları konusunda çalışmalar yapılmasını arzuluyoruz.

/resimler/2016-11/3/1143184893734.jpgÇukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin uluslar arası meslek örgütleri ile ilişkilerini geliştirmek için projeler hazırlayarak ulusal ve uluslararası temas olanağının sağlanması için gayret içerisinde olacağız.

Türkiye´de ilk kez 1992 yılında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen Yerel Basın Kurultayının tekrarlanması için çalışacağız.

Bu arada yenisini edinene kadar mevcut cemiyet binamızın koşullarının daha iyiye dönüşmesi için idari ve lokal bölümünün ciddi bir düzenlemeden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kısaca bahsettiğim projelerin tüm üye ve meslektaşlarımızın desteği ile gerçekleştirilmesinin mümkün olacağına inanıyoruz. ÇGC´de sizlerin öneri ve destekleri ile güçlü bir yönetim oluşturmak istiyoruz. Çalışacağız, çok çalışacağız. Çok çalışarak başaracağımıza inanıyoruz. ÇGC üyelerinin istek ve önerilerine, katkılarına her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna inanıyoruz ve desteklerinizi de bekliyoruz.?

İSMAİL BAŞKAN KİMDİR?

/resimler/2016-11/3/1141438329382.jpg1 Ocak 1962 tarihinde Adana´nın Ünlüce Köyü´nde doğdu.  Adana Erkek Lisesi´nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ev İdaresi Yüksek Okulunu bitirdi. Halen İletişim Yüksek Okulu öğrenci.

Profesyonel olarak mesleğe Akdeniz Haber Ajansı(AKAJANS)´nda 1 Mayıs 1979 tarihinde başladı. 1 Nisan 1985-7 Nisan 1994 tarihleri arasında Milliyet Gazetesi Adana Bürosu´nda muhabir- istihbarat şefi olarak görev aldı.  NTV ve ATV´nin Adana temsilciliği görevlerinde bulundu. Başbakanlık TURBAN Turizm AŞ´de 2.5 yıl yönetici olarak görev yaptı. TURBAN Turizm AŞ´nin özelleştirilmesinden sonra Adana İl Sağlık Müdürlüğü´nde çalıştı. 2009 yılında emekliye ayrıldı. Emeklilik sonrası  kurduğu danışmanlık şirketi ile Adana İl Sağlık Müdürlüğü, TMMOB,  Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi, AKSA Doğalgaz dağıtım şirketi, Adana Eczacı Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri Odalarında danışmanlık hizmetleri verdi.  Sosyal sorumluluk kapsamında Adana´da yapılan Avrupa ve Dünya Engelliler Şampiyonasında gönüllü medya-iletişim danışmanlığı görevlerinde bulundu.  2011-2015 döneminde CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı´nın medya iletişim danışmanlığı görevini üstlendi.

Sürekli basın kartı sahibiyi. 2009 yılında www.adanaulus.com internet haber sitesini kurdu.  Halen www.adanaulus.comwww.adanahabercisi.com ve www.tanikgazetesi.com  ile 2 yıldır yayınlanan ?Hasat Zamanı Gazetesi´nin imtiyaz sahibiyi. Evli ve 2 çocuk babası (Fİ)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli