KILIÇDAROĞLU:
SİYASET 1.11.2016 14:49:53 296 0

KILIÇDAROĞLU: " BEDEL ÖDEYEN BİR GAZETEDİR CUMHURİYET GAZETESİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet FETÖ´cüymüş PKK´lıymış... Efendim savcı haksızlık yapmış, IŞİD´i unutmuşlar" dedi.

Cumartesi Anneleri Cumhuriyet´te: Onlar bizim yanımızdaydı, biz de onların yanındayız Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Cumhuriyet yazarların evlerine baskın yapıldı. Bülent Utku, Eser Sevinç, Musa kart, Müslüm Özışık, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Aydın Engin, Akın Atalay, Can Dündar? Savcı bunlar hakkında gözaltı kararı verdi. Ne diye?" soran Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesine yapılan suç isnatlarına tepki gösterdi:

?CUMHURİYET´LE YAŞITTIR, ADINI DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VERMİŞTİR´

"Efendim Cumhuriyet FETÖ´cüymüş PKK´lıymış? Efendim savcı haksızlık yapmış, IŞİD´i unutmuşlar. Ben bu savcıya talimat veren siyasi iradeye seslenmek isterim; bedel ödeyen bir gazetedir Cumhuriyet gazetesi, her darbe sonrası bedel ödeyen bir gazetedir. Cumhuriyet basın dünyamızın akademisidir. Görüşü ne olursa olsun ?Acaba ne yazdı?´ diye sabah gazeteyi ele alır, çünkü bir fikir gazetesidir, aydınlanma gazetesidir. Cumhuriyet ödün vermeyen bir gazetedir. Acaba iktidardakiler benim lehime yapar mı diye düşünmeyen bir gazetedir. Özgürlüğü savunan bir gazetedir, Cumhuriyet´i savunan bir gazetedir, Cumhuriyet´le yaşıttır, adını da Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Cumhuriyet gazetesini PKK ile FETÖ ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir. Böyle bir şey olabilir mi? Ben sormak isterim FETÖ´cüleri devlete Cumhuriyet mi yerleştirdi? Ne istedilerse vermedik diyen Cumhuriyet miydi? Bunu diyen adama soracaksın ne istediler de peşkeş çektiniz?"

?ZEKERİYA ÖZ´E KURŞUN GEÇİRMEYEN ARACI CUMHURİYET Mİ TAHSİS ETTİ?´

Ergenekon davasının firari savcısı Zekeriya Öz´e iktidar tarafından zırhlı araç veriliğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Zekeriya Öz´e kurşun geçirmeyen aracı Cumhuriyet mi tahsis etti? Sayın Savcı, Zekeriya Öz´e o arabayı tahsis eden adama soru sorma yüreğin var mı senin? ?Zekeriya Öz´ün heykeli dikilmelidir´ diyen Cumhuriyet miydi? MGK kararına yok hükmündedir diyen Cumhuriyet midir? Soru sorma cesaretin var mı senin sayın savcı? 81 ile FETÖ´cü emniyet müdürünü Cumhuriyet mi atadı? Şehirlere bombalar yerleştirilirken ?Bunlara dokunmayın´ diyen Cumhuriyet miydi? Hukuk namusun var mı, sormuyorsan kardeşim çok büyük bir handikapın içindesin. Elinde onların kamçısı, seni kullanıyorlar Bir savcı kendisini kullandırmaz, bu kadar açık söylüyorum. TBMM´de Fethullah Gülen´e çete demek ihanettir dedi biri, sayın savcı, ?Fethullah Gülen´e çete demek ihanettir´ diye kim sordu biliyor musun? Korkuyorsun, soramıyorsun, sen çocuklarına bile hesap veremezsin, çocuklarına en ağır mirası bıraktın sen. Fethullah Gülen´in sümkürdüğü mendili alıp saklayan Cumhuriyet miydi? Başbakan Yardımcısını Pensilvanya´ya gönderip ?Emrindeyiz´ diyen adama hesap sorabiliyor musun? Sen hukuk adamı değilsin, adam değilsin, birilerinin maşasısın." (HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false