10. ADANA MOBİLYA VE DEKORASYON FUARI AÇILDI
EKONOMİYE BAKIŞ 25.10.2016 15:24:37 664 0

10. ADANA MOBİLYA VE DEKORASYON FUARI AÇILDI

Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan: ?ÖNÜMÜZÜ AÇIN İHRACATI ARTIRALIM?

/resimler/2016-10/25/1526231235298.jpg

10. Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararsı Fuar ve Kongre Merkezi´nde açıldı. Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, ?İddia ediyorum, önümüzü açın 5-6 yıl içinde 2 milyar dolar olan yıllık ihracatımızı 15 milyar dolara çıkartırız? dedi.

Ercan, İtalya´nın yıllık mobilya ihracatının 20 milyar dolar olduğunu, Türkiye´nin ise yıllık ihracatının 2 milyar doları bulduğunu belirterek, siyasi erkin desteklemesi halinde ihracatı İtalya kadar olmasa da en az 15 milyar dolara çıkaracaklarını iddia etti.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Selçuk Alagöz de konuşmasında, TÜYAP´ın fuarcılık çalışmalarını anlattıktan sonra, önümüzdeki yıl fuar çalışmalarının çeşitliliğini artıracaklarını, üretim hafızası olarak yollarına devam edeceklerini belirterek,?Yurtiçinde ve yurtdışında rakiplerimize karşı üstünlük sağlamak arzusundayız? dedi.

12 farklı ülkeden 200 yabancı işadamının yeni iş bağlantıları kurmak üzere Adana´ya getirdiklerini kaydeden Alagöz, ?Bu fuar 25-30 Ekim tarihleri arasında açık kalacaktır. Bu fuar bölge ihracatına önemli katkılar sağlayacaktır? dedi.

Adana Mobilya Sanayicileri İşadamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikçi ise, 2015 yılında kurdukları derneğin üye sayınının hergeçen gün arttığını ifade ederek, Türkiye´nin 300 milyar dolarlık ihracatının 2 milyar dolarının mobilyacılar tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Adana Marongoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı da konuşmasında, mobilyanın gücünün imalattan geldiğini vurgulayarak, ?Amacımız ulusal ve uluslarası pazarlardan pay alan bir Adana yaratmaktır? dedi.

Tanıtımın ve işyerlerinin yetersizliğine dikkat çeken Avcı, Adana Büyükşehir Belediyesi´nden tüm marangoz ve mobilyacı esnafını bir arada bulunduracak yeni bir site yapılmasını dile getirdi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana´da mobilya sektörünün tasarım ve markalaşma ile daha ilerilere taşınacağını vurgu yaparak, ?Devletimiz tasarıma ve inavasyona büyük destek vermektedir. Bundan yararlanılması gerekir. Ülkenin kurtuluşu tasarımdan geçiyor? diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek de, kentler için fuarların önemli hareketler olduğunu belirterek, Başkan Hüseyin Sözlü´nün 300-400 dönümlük bir alanda mobilya shovrumunun yapılmasını arzu ettiğini açıkladı.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen,  fuarların bölgenin bolluk ve bereketliliği olduğunu, Türkiye´nin 2 milar dolar tutarında mobilya ihracatının olmasından dolayı da üzüntü duyduğunu bildirdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı´nın bölgenin en büyük fuarı olduğuna işaret etti. Demirtaş, Adana´nın sanayi çeşitliliğinde 5. Büyük il olduğunu ve her geçen gün daha fazla büyüdüğünü ve bu gelişmeden Adana´nın ve mobilya sektörünün daha fazla pay alması gerektiğini  ifade ederek,?Avrupa´nın ve Ortadoğu´nun merkezinde yer alan Adana, mobilyada da yerini almalıdır? şeklinde konuştu.

Yapılan bu konuşmalardan sonra protokol mensupları  açılış kurdelesini topluca kestiler. Protokol daha sonra fuarda açılan stantları tek tek ziyaret ettiler.

VAHİT ŞAHİN

/resimler/2016-10/25/1526408735458.jpg


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli